Україномовний ютуб стає популярнішим — дослідження Google

Україномовний ютуб стає популярнішим — дослідження Google

20:11,
24 Березня 2021
4190

Україномовний ютуб стає популярнішим — дослідження Google

20:11,
24 Березня 2021
4190
Україномовний ютуб стає популярнішим — дослідження Google
Україномовний ютуб стає популярнішим — дослідження Google
Автори:
За рік кількість українських каналів зі 100 тисячами і більше підписників зросла на 35%.

За даними дослідження компанії Google, в Україні стрімко зростає кількість ютуб-каналів. Зокрема, каналів, в яких понад 100 тисяч підписників стало більше на 35%, а каналів з мільйоном підписників і більше — на 45%. Під час карантину українці стали більше дивитися у ютубі освітній контент — відео з фізики, математики, хімії тощо. Такі відеоролики у грудні 2020 року українці дивилися більше, ніж за рік до цього. В середньому українці дивляться відео на ютубі понад 55 хвилин щодня. 

«Значно зросла зацікавленість глядачів у локальному туристичному контенті — відео про походи і рафтинг зросли у переглядах більше ніж на 80%. Одним з найцікавіших трендів в українському YouTube під час пандемії став контент присвячений рибництву — час перегляду відповідних відео зріс на понад 50% у грудні 2020 року порівняно з груднем 2019 року», — зазначили у листі компанії.

Також повідомляється, що три місяці поспіль понад мільярд користувачів з усього світу споживали контент українських ютуберів. За даними дослідження, українські автори ведуть свої канали не лише українською та російською, а й англійською, іспанською, хінді та арабською.

Google відзначає кілька популярних ютуб-каналів від українських авторів іноземними мовами:

  • Іспаномовний канал Hola Amigos, на який підписалися 5,7 млн підписників;
  • Арабськомовний Diana Series із 1,4 млн підписників;
  • Англомовний канал Ridddle, на який підписалися 3,78 млн підписників.

«Також популярності набуває унікальний авторський контент. Наприклад, в’язання гачком від канала Crochet.ElenaRugalStudio (730 тис підписників) або канал спідкубера Cubastic (650 тис підписників) англійською мовою», — додають у Google.

Раніше MediaSapiens повідомляв, що за період з початку 2020 року до початку 2021 року до соцмереж приєдналося  7 млн українців. За даними дослідження компанії Kantar-Україна, протягом лютого українці активно користувалися послугами різних інтернет-магазинів та маркетплйсів. Йдеться про сайти Prom.ua, Comfy.ua та Hotline.ua. Також популярним у лютому став сайт Novaposhta.ua. Однак незмінними лідерами все ж залишилися три сайти: Google, Youtube, Facebook.

Фото: Flickr.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду