ms.detector.media
MediaSapiens
24.03.2021 20:11
Україномовний ютуб стає популярнішим — дослідження Google
Україномовний ютуб стає популярнішим — дослідження Google
За рік кількість українських каналів зі 100 тисячами і більше підписників зросла на 35%.

За даними дослідження компанії Google, в Україні стрімко зростає кількість ютуб-каналів. Зокрема, каналів, в яких понад 100 тисяч підписників стало більше на 35%, а каналів з мільйоном підписників і більше — на 45%. Під час карантину українці стали більше дивитися у ютубі освітній контент — відео з фізики, математики, хімії тощо. Такі відеоролики у грудні 2020 року українці дивилися більше, ніж за рік до цього. В середньому українці дивляться відео на ютубі понад 55 хвилин щодня. 

«Значно зросла зацікавленість глядачів у локальному туристичному контенті — відео про походи і рафтинг зросли у переглядах більше ніж на 80%. Одним з найцікавіших трендів в українському YouTube під час пандемії став контент присвячений рибництву — час перегляду відповідних відео зріс на понад 50% у грудні 2020 року порівняно з груднем 2019 року», — зазначили у листі компанії.

Також повідомляється, що три місяці поспіль понад мільярд користувачів з усього світу споживали контент українських ютуберів. За даними дослідження, українські автори ведуть свої канали не лише українською та російською, а й англійською, іспанською, хінді та арабською.

Google відзначає кілька популярних ютуб-каналів від українських авторів іноземними мовами:

«Також популярності набуває унікальний авторський контент. Наприклад, в’язання гачком від канала Crochet.ElenaRugalStudio (730 тис підписників) або канал спідкубера Cubastic (650 тис підписників) англійською мовою», — додають у Google.

Раніше MediaSapiens повідомляв, що за період з початку 2020 року до початку 2021 року до соцмереж приєдналося  7 млн українців. За даними дослідження компанії Kantar-Україна, протягом лютого українці активно користувалися послугами різних інтернет-магазинів та маркетплйсів. Йдеться про сайти Prom.ua, Comfy.ua та Hotline.ua. Також популярним у лютому став сайт Novaposhta.ua. Однак незмінними лідерами все ж залишилися три сайти: Google, Youtube, Facebook.

Фото: Flickr.com

ms.detector.media