Стартував щорічний конкурс онлайн-активізму The Bobs-2016

Стартував щорічний конкурс онлайн-активізму The Bobs-2016

15:59,
4 Лютого 2016
2104

Стартував щорічний конкурс онлайн-активізму The Bobs-2016

15:59,
4 Лютого 2016
2104
Стартував щорічний конкурс онлайн-активізму The Bobs-2016
Стартував щорічний конкурс онлайн-активізму The Bobs-2016
Автори:
Сьогодні, 4 лютого, німецька медіакомпанія Deutsche Welle оголосила про початок 12-го міжнародного конкурсу онлайн-активізму The Bobs – Best of Online Activism. Заявки на участь у #thebobs16 можна подати 3 березня на сайті конкурсу.

Про це повідомляється на офіційному сайті thebobs.com.

Обмежень щодо формату немає: у конкурсі можуть взяти участь сайт, блог, подкаст, Facebook-спільнота чи Facebook-сторінка, Twitter-профіль, YouTube-канал. Головна умова - інтернет-ресурс повинен перебувати у відкритому доступі, а його зміст має відповідати критеріям і правилам конкурсу.

Конкурсні мови The Bobs – українська, російська, німецька, англійська, французька, португальська, іспанська, турецька, арабська, бенгальська, китайська, гінді, індонезійська, перська.

Номінувати власний або чужий проект на The Bobs може кожен користувач і кожна користувачка. Кількість заявок не впливає на шанси перемогти, тобто достатньо зареєструвати один проект один раз. З іншого боку, той самий інтернет-ресурс можна реєструвати для участі в різних номінаціях #thebobs16.

Після закінчення терміну реєстрації (3 березня) всі пропозиції будуть передані міжнародному журі. Члени журі вирішують, які проекти потраплять до фіналу. Україну в журі представляє директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк.

31 березня на сайті конкурсу буде оприлюднено перелік фіналістів.

Проекти, які вийдуть до фіналу, конкуруватимуть у чотирьох міжнародних номінаціях. У кожній із них буде визначено двох переможців: за версією міжнародного журі та за версією інтернет-користувачів.  31 березня розпочнеться відкрите онлайн-голосування в усіх номінаціях конкурсу. За підсумками голосування буде обрано проекти-переможці за версією інтернет-користувачів. Журі обере проекти-переможці в чотирьох міжнародних номінаціях під час засідання в Берліні наприкінці квітня.

Міжнародні номінації The Bobs:

-найкраща соціальна ініціатива в мережі;
-найкраща інновація;
-культура і мистецтво;
-громадянська журналістика в мережі.

Окрім того, існують 14 національних номінацій – по одній для кожної мови конкурсу, – в яких переможців обиратимуть виключно інтернет-користувачі шляхом онлайн-голосування. У кожній із таких номінацій конкуруватимуть проекти тільки однією мовою (наприклад, українською).

Додатково до відзнак у цих номінаціях Deutsche Welle вручить приз «За свободу слова». Його отримає особистість або ініціатива, яка особливим чином виступає в інтернеті за захист права людей на вільне висловлювання думок. Лауреата обере керівництво Deutsche Welle.
Перелік усіх переможців The Bobs-2016 буде оголошено 2 травня в Берліні (Німеччина). Переможці в міжнародних номінаціях конкурсу та лауреат або лауреатка призу «За свободу слова» отримають свої нагороди 14 червня в Бонні (Німеччина) в рамках медіаконференції Deutsche Welle Global Media Forum.

Нагадаємо, у 2014 році переможцями The Bobs стали п’ять українських проектів. Facebook-сторінка «Євромайдан» перемогла у номінації «Найкращий блог» за версією користувачів. Проект випускників та викладачів Могилянської школи журналістики StopFake.org став найкращим блогом російською мовою. Він викриває брехню в медіа стосовно нинішніх подій в Україні. Сайт YanukovychLeaks отримав Спеціальний приз від організації «Репортери без кордонів». В рамках цього проекту група журналістів та волонтерів аналізує та систематизує величезний масив фінансових документів Віктора Януковича, знайдених у Межигір’ї У номінації «Найкреативніший та найоригінальніший» за версією читачів переміг проект «Вавилон´13». Його автори знімають документальне кіно про народження громадянського суспільства в Україні. Блог Сергія Лещенка відзначили у номінації «Вибір користувачів: найкращий проект українською мовою».

Минулого року  фіналістами міжнародного конкурсу онлайн-активізму The Bobs в номінації «Найкраща сторінка українською» стали проекти:  Психологічна кризова службаДонбас SOS, Реанімаційний пакет реформЦентр протидії корупції, а також сторінка відомого українського публіциста Віталія Портникова. «Найкращою сторінкою українською мовою» став сайт громадської організації Центр протидії корупції.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Фото: thebobs.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду