ms.detector.media
MediaSapiens
Фото: thebobs.com
04.02.2016 15:59
Стартував щорічний конкурс онлайн-активізму The Bobs-2016
Стартував щорічний конкурс онлайн-активізму The Bobs-2016
Сьогодні, 4 лютого, німецька медіакомпанія Deutsche Welle оголосила про початок 12-го міжнародного конкурсу онлайн-активізму The Bobs – Best of Online Activism. Заявки на участь у #thebobs16 можна подати 3 березня на сайті конкурсу.

Про це повідомляється на офіційному сайті thebobs.com.

Обмежень щодо формату немає: у конкурсі можуть взяти участь сайт, блог, подкаст, Facebook-спільнота чи Facebook-сторінка, Twitter-профіль, YouTube-канал. Головна умова - інтернет-ресурс повинен перебувати у відкритому доступі, а його зміст має відповідати критеріям і правилам конкурсу.

Конкурсні мови The Bobs – українська, російська, німецька, англійська, французька, португальська, іспанська, турецька, арабська, бенгальська, китайська, гінді, індонезійська, перська.

Номінувати власний або чужий проект на The Bobs може кожен користувач і кожна користувачка. Кількість заявок не впливає на шанси перемогти, тобто достатньо зареєструвати один проект один раз. З іншого боку, той самий інтернет-ресурс можна реєструвати для участі в різних номінаціях #thebobs16.

Після закінчення терміну реєстрації (3 березня) всі пропозиції будуть передані міжнародному журі. Члени журі вирішують, які проекти потраплять до фіналу. Україну в журі представляє директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк.

31 березня на сайті конкурсу буде оприлюднено перелік фіналістів.

Проекти, які вийдуть до фіналу, конкуруватимуть у чотирьох міжнародних номінаціях. У кожній із них буде визначено двох переможців: за версією міжнародного журі та за версією інтернет-користувачів.  31 березня розпочнеться відкрите онлайн-голосування в усіх номінаціях конкурсу. За підсумками голосування буде обрано проекти-переможці за версією інтернет-користувачів. Журі обере проекти-переможці в чотирьох міжнародних номінаціях під час засідання в Берліні наприкінці квітня.

Міжнародні номінації The Bobs:

-найкраща соціальна ініціатива в мережі;
-найкраща інновація;
-культура і мистецтво;
-громадянська журналістика в мережі.

Окрім того, існують 14 національних номінацій – по одній для кожної мови конкурсу, – в яких переможців обиратимуть виключно інтернет-користувачі шляхом онлайн-голосування. У кожній із таких номінацій конкуруватимуть проекти тільки однією мовою (наприклад, українською).

Додатково до відзнак у цих номінаціях Deutsche Welle вручить приз «За свободу слова». Його отримає особистість або ініціатива, яка особливим чином виступає в інтернеті за захист права людей на вільне висловлювання думок. Лауреата обере керівництво Deutsche Welle.
Перелік усіх переможців The Bobs-2016 буде оголошено 2 травня в Берліні (Німеччина). Переможці в міжнародних номінаціях конкурсу та лауреат або лауреатка призу «За свободу слова» отримають свої нагороди 14 червня в Бонні (Німеччина) в рамках медіаконференції Deutsche Welle Global Media Forum.

Нагадаємо, у 2014 році переможцями The Bobs стали п’ять українських проектів. Facebook-сторінка «Євромайдан» перемогла у номінації «Найкращий блог» за версією користувачів. Проект випускників та викладачів Могилянської школи журналістики StopFake.org став найкращим блогом російською мовою. Він викриває брехню в медіа стосовно нинішніх подій в Україні. Сайт YanukovychLeaks отримав Спеціальний приз від організації «Репортери без кордонів». В рамках цього проекту група журналістів та волонтерів аналізує та систематизує величезний масив фінансових документів Віктора Януковича, знайдених у Межигір’ї У номінації «Найкреативніший та найоригінальніший» за версією читачів переміг проект «Вавилон´13». Його автори знімають документальне кіно про народження громадянського суспільства в Україні. Блог Сергія Лещенка відзначили у номінації «Вибір користувачів: найкращий проект українською мовою».

Минулого року  фіналістами міжнародного конкурсу онлайн-активізму The Bobs в номінації «Найкраща сторінка українською» стали проекти:  Психологічна кризова службаДонбас SOS, Реанімаційний пакет реформЦентр протидії корупції, а також сторінка відомого українського публіциста Віталія Портникова. «Найкращою сторінкою українською мовою» став сайт громадської організації Центр протидії корупції.

ms.detector.media