У Тернополі стартував набір до регіональної школи сучасної журналістики

У Тернополі стартував набір до регіональної школи сучасної журналістики

16:35,
11 Грудня 2023
879

У Тернополі стартував набір до регіональної школи сучасної журналістики

16:35,
11 Грудня 2023
879
У Тернополі стартував набір до регіональної школи сучасної журналістики
У Тернополі стартував набір до регіональної школи сучасної журналістики
Учасники тренінгів попередніх років знайшли роботу в медіа та пресслужбах регіону.

До 20 грудня тернополяни та мешканці краю можуть податися на участь у «Регіональній школі сучасної журналістики». Цьогорічна навчальна програма окрім знань з журналістики, фактчекінгу та медіаграмотності передбачає отримання знань з висвітлення воєнної тематики, повідомили в Тернопільському пресклубі.

«Наша Школа — це унікальна можливість безкоштовно, без відриву від основного навчання чи роботи, і в комфортних та безпечних умовах отримати сучасні практичні знання з газетної, онлайнової, теле- та радіожурналістики, а також медіаграмотності, фактчекінгу, цифрової безпеки, правового захисту, розслідувальної журналістики під керівництвом кращих медіатренерів України та місцевих професіоналів», — зазначено у повідомленні.

Навчання триватиме десять місяців: учасники школи зможуть відвідати 10 тренінгів та матимуть 40 практичних занять, що відбуватимуться щотижня.

Серед лекторів цього набору заявлені, зокрема, викладачка Могилянської школи журналістики, виконавча директорка ГО «Український інститут медіа та комунікації» Діана Дуцик; незалежна медіаконсультантка, менторка із соцмедіа для медіа та громадських організацій, співзасновниця спільноти «SMM Talks for NGO & Media» Олена Дуб; співзасновник «Громадського радіо», голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов; редактор антикорупційного проєкту Bihus.Info, журналіст-розслідувач Максим Опанасенко; телеведучий, політичний оглядач і публіцист Віталій Портников; медіаекспертка, журналістка, фактчекерка, засновниця проєкту «НотаЄнота» Альона Романюк та інші.

Випускники тогорічних програм успішно знайшли роботу в місцевих виданнях та пресслужбах регіону, повідомила керівниця Тернопільського пресклубу Анжела Кардинал у коментарі Інституту масової інформації.

За її словами, у попередні роки слухачі школи мали можливість навчитися або вдосконалити вміння працювати за професійними стандартами, створювати якісні текстові, відео- та радіосюжети, вести передачі та ефективно комунікувати, просувати контент у соцмережах, проводити журналістські розслідування та успішно протистояти дезінформації.

«Цьогорічна програма, окрім тем про фактчекінг, цифрову безпеку, правовий захист та багато інших, також містить навички з висвітлення воєнної тематики та основ тактичної медицини», — уточнила Анжела Кардинал.

Охочих узяти участь у школі журналістики просять зголошуватися на співбесіду за телефоном 096-390-30-25. Навчання відбуватиметься безкоштовно та офлайн.

Нагадаємо, національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» у співпраці з партнерами ініціював створення місцевих клубів з медіаграмотності в Україні.

Фото: «Регіональна школа сучасної журналістики» / Тернопільський пресклуб

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду