Директор з інформаційної безпеки «Київстару» звільнився

Директор з інформаційної безпеки «Київстару» звільнився

17:30,
15 Лютого 2024
2360

Директор з інформаційної безпеки «Київстару» звільнився

17:30,
15 Лютого 2024
2360
Директор з інформаційної безпеки «Київстару» звільнився
Директор з інформаційної безпеки «Київстару» звільнився
Автори:
Хоча Юрій Прокопенко вирішив піти після масштабної хакерської атаки на мережу оператора, він стверджує, що це не пов’язане з подіями півторамісячної давності.

З компанії «Київстар» пішов директор з інформаційної безпеки Юрій Прокопенко, який працював там майже вісім років. Про це пише Fоrbes.

Останній робочий день Прокопенка, офіційна посада якого називалась Chief Information Security Officer, був 31 січня 2024 року. 15 січня в його профілі в LinkedIn з’явилась інформація про пошук нової роботи, однак тоді, за словами журналістів Forbes, пресслужба «Київстару» заперечувала звільнення Прокопенка.

Днями ж у пресслужбі оператора повідомили: «Юрій Прокопенко, директор з кібербезпеки “Київстару”, прийняв рішення продовжити кар’єру за межами компанії».

Хоча Прокопенко вирішив залишити «Київстар» після масштабної хакерської атаки на мережу оператора, він стверджує, що звільнення не пов’язане з подіями півторамісячної давності.

«Звільнення було за згодою обох сторін, — повідомив Юрій у коментарі Forbes. — Цей костюм мені став затісним. Але я вдячний компанії, тут я значно виріс».

Ексдиректор з інформаційної безпеки «Київстару» збирається продовжити свою кар’єру в інших великих компаніях та планує вивчати вплив штучного інтелекту на кібербезпеку та використання цих технологій у безпілотних системах.

Нагадаємо, вранці 12 грудня почався масштабний збій у роботі мобільного оператора «Київстар». Абоненти не мали зв’язку, не працювали мобільний інтернет, застосунок і сайт компанії. Того ж дня стало відомо, що збій стався внаслідок потужної хакерської атаки, що призвела до часткового руйнування IT-інфраструктури оператора.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на мережу національного оператора мобільного зв’язку «Київстар».

Про свою причетність до кібератаки, яка призвела до руйнування мережевої інфраструктури «Київстару», заявила група російських хакерів під назвою «Солнцепьок». Спочатку ця інформація з’явилась у російських ЗМІ, а згодом її підтвердили й у Службі безпеки України. За твердженням кіберзлочинців, вони начебто заволоділи особистими даними клієнтів мобільного оператора.

У «Київстарі» заперечили інформацію про те, що хакери заволоділи особистими даними його абонентів. У компанії запевнили, що скриншоти, які публікуються в телеграм-каналах, — фальшивка, абонентська інформація та персональні дані у безпеці, системи, у яких ці дані зберігаються, не постраждали від хакерської атаки.

Уповні забезпечення послуг та функціонування всіх сервісів оператор відновив 20 грудня 2023 року.

Компанія «Київстар» вирішила звернутися до суду з позовом про втручання в роботу мережі у зв’язку з масштабним збоєм, спричиненим хакерською атакою.

Фото: Forbes

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду