«Київстар» розпочав тестування технології 5G

«Київстар» розпочав тестування технології 5G

15:57,
23 Лютого 2024
4156

«Київстар» розпочав тестування технології 5G

15:57,
23 Лютого 2024
4156
«Київстар» розпочав тестування технології 5G
«Київстар» розпочав тестування технології 5G
Автори:
Вона передбачає значно вищу швидкість передавання даних, меншу затримку і більшу пропускну здатність, ніж 4G.

Український мобільний оператор «Київстар» отримав дозвіл на початок тестування технологічного обладнання для 5G-зв'язку. 

Відповідне рішення ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК), повідомляє «Інтерфакс-Україна». 

«НКЕК розглянула запит компанії “Київстар” стосовно випробування радіотехнології стандарту 5G та погодила тестування базових станцій радіотехнології 5G за умов уникнення шкідливих завад, електромагнітних завад, ризику для здоров’я та безпеки людей та майна», — йдеться в повідомленні. 

Як пояснили в НКЕК, нова технологія активно впроваджується в інших країнах та пропонує приватним користувачам і бізнесу значно вищу швидкість передачі даних, меншу затримку та більшу пропускну здатність, ніж 4G.

Оператор заявив про проведення сертифікаційних випробувань ядра основної пакетної мережі vEPC (virtual Evolved Packet Core) для його використання в мережах архітектури 5G NSA (Non Stand Alone). Під час їх проведення, зокрема, перевіряли готовність ядра основної пакетної мережі vEPC до майбутнього швидкого розгортання мережі 5G з архітектурою NSA.

Раніше повідомлялось про те, що український мобільний оператор «Київстар» планує оновити чатбот клієнтської підтримки технологією штучного інтелекту. 

Фото: motionarray.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду