Технічний збій «Київстару» вплинув на роботу онлайн-сервісів банків

Технічний збій «Київстару» вплинув на роботу онлайн-сервісів банків

15:55,
12 Грудня 2023
1228

Технічний збій «Київстару» вплинув на роботу онлайн-сервісів банків

15:55,
12 Грудня 2023
1228
Технічний збій «Київстару» вплинув на роботу онлайн-сервісів банків
Технічний збій «Київстару» вплинув на роботу онлайн-сервісів банків
Через збій банкомати й термінали можуть працювати нестабільно.

Через проблеми в роботі мобільного оператора «Київстар» деякі POS-термінали, банкомати й термінали самообслуговування «ПриватБанку» можуть працювати нестабільно або не мати зв’язку. Про це йдеться у повідомленні пресслужби банку на фейсбук-сторінці.

«Якщо у вас виникла термінова необхідність зв'язатися з нами, то за відсутністю мобільного зв’язку ви можете зателефонувати до підтримки за допомогою Приват24, а також написати в чат-онлайн, для цього достатньо підключитися до альтернативної мережі інтернету», — зазначено у повідомленні.

Також банк надає консультацію щодо загальних питань у соціальних мережах.

Через збій у «Київстарі» виникли проблеми і в «Ощадбанку». Зокрема, вони стосуються роботи банкоматів і терміналів, повідомило «РБК-Україна», посилаючись на пресслужбу банку.

«Масштабний збій сервісів компанії "Київстар" призвів до непрацездатності незначної частини банкоматів, POS-терміналів та інформативно-платіжних терміналів (ІПТ) Ощадбанку», — зазначили в банку.

У фінустанові додали, що повне відновлення роботи відбудеться після ліквідації збою сервісів компанії «Київстар».

Також про можливі труднощі через збій попередив своїх клієнтів «Правексбанк».

«Можуть не працювати банкомати та термінали, не надходять SMS від даного оператора. — зазначено у повідомленні. — Рекомендуємо скористатися послугами інших мобільних операторів. Якщо доступний Wi-Fi, активуйте push-повідомлення у додатку PRAVEX ONLINE. Для покупок в мережі Інтернет, будь ласка, використовуйте підтвердження Face чи Touch ID».

Нагадаємо, у компанії «Київстар» заявили, що масштабний збій відбувся внаслідок потужної хакерської атаки.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом кібератаки на одного з національних операторів мобільного зв’язку «Київстар». Однією з версій, яку наразі вивчають слідчі СБУ є те, що за цією хакерською атакою можуть стояти спецслужби Росії.

Фото: finance.ua

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду