Про що розповідала російська пропаганда в Telegram у червні

Про що розповідала російська пропаганда в Telegram у червні

10:18,
4 Липня 2022
2242

Про що розповідала російська пропаганда в Telegram у червні

10:18,
4 Липня 2022
2242
Про що розповідала російська пропаганда в Telegram у червні
Про що розповідала російська пропаганда в Telegram у червні
Тема нацизму в Україні майже зникла, а натомість пропагандисти постять фейки про ЗСУ.

Центр стратегічних комунікацій проаналізував 350 найпопулярніших дописів, що з’явилися у червні на 54 прокремлівських Telegram-каналах.

Як повідомили у Центрі, минулого місяця найбільші зусилля російська пропаганда спрямовувала на дискредитацію ЗСУ. На це було націлено 33% усіх повідомлень. Навіть на вихвалення своєї армії російські пропагандисти витрачають менше часу: «переможна» російська армія згадувалась на прокремлівських Telegram-каналах у 28% дописів.

Після дискредитації ЗСУ найважливішим завданням пропагандистів в червні було створення картини «Заходу, що загниває». Про занепад ЄС та США йдеться у 11% дописів, а про те, що Захід та НАТО є агресором – у 4%.

Російська пропаганда наполягає, що Росія є серйозним глобальним гравцем (про це згадують 8% дописів), але їй заважають не лише зовні, а й з середини: про пошук зрадників йдеться у 3% дописів.

Цікаво, що про нацизм в Україні пропагандисти вже майже не згадують. Лише 2% дописів торкалися найпопулярнішого російського міфу про українців, який панував на початку війни.

Також час від часу прокремлівські Telegram-канали переконують аудиторію, що Україна є «неспроможною державою та маріонеткою Заходу», що санкції не вплинуть на російську економіку, а русофобія, що панує на Заході, не має підстав.

Раніше «Детектор Медіа» розповідав про те,  як проросійські медіа в Україні змінили риторику та чим пропаганда Кремля «годує» росіян.

Фото: Центр стратегічних комунікацій 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду