У ЦРУ забороняють аналітикам користуватися телеграмом з робочих пристроїв, — ЗМІ

У ЦРУ забороняють аналітикам користуватися телеграмом з робочих пристроїв, — ЗМІ

17:18,
29 Січня 2024
1023

У ЦРУ забороняють аналітикам користуватися телеграмом з робочих пристроїв, — ЗМІ

17:18,
29 Січня 2024
1023
У ЦРУ забороняють аналітикам користуватися телеграмом з робочих пристроїв, — ЗМІ
У ЦРУ забороняють аналітикам користуватися телеграмом з робочих пристроїв, — ЗМІ
Аналітикам також заборонено приносити особисті пристрої на робоче місце, що змушує їх залишати приміщення ЦРУ, коли вони хочуть отримати доступ до додатку.

В американському Центральному розвідувальному управлінні аналітикам заборонено використовувати месенджер «Телеграм» із робочих комп'ютерів. Про це повідомив Bloomberg, розповідаючи про OSINT-розвідку на основі аналізу даних з відкритих джерел як навий пріоритет спецслужби.

«Сам уряд (США. — Ред.) може насторожено ставитися до деяких інструментів, що використовуються для збору OSINT.

Наприклад, у ЦРУ російським аналітикам заборонено використовувати свої стаціонарні комп'ютери для доступу до соціальної мережі “Телеграм”, яка популярна серед російських військових блогерів. Аналітикам також заборонено приносити особисті пристрої на робоче місце, що змушує їх залишати приміщення ЦРУ, коли вони хочуть отримати доступ до додатку, за словами людей, знайомих із ситуацією, які побажали залишитися анонімними», — йдеться у публікації.

У жовтні Офіс директора національної розвідки, який контролює всі національні розвідувальні служби у США, залучив кіберексперта Джейсона Баррета, щоб допомогти в розробці національної OSINT-стратегії розвідувального співтовариства, яка буде зосереджена на координації, зборі даних та розробці інструментів для покращення підходу до цього типу розвідувальної роботи. За словами речника, стратегію мають підготувати у найближчі місяці.

Актуальність методу зумовлена кількістю даних у відкритому доступі в інтернеті.

«З OSINT проблема полягає в тому, щоб відсіювати корисні ідеї з немислимої кількості інформації, доступної в цифровому форматі», — зазначено в публікації.

Однак, попри прогрес, багато високопоставлених американських політиків називають зусилля ЦРУ у сфері відкритих джерел недостатніми, як стверджує видання.

 Наприклад, однією з проблем є погана координація між відомствами.

«Різні відомства збирають дані самостійно, не обов'язково повідомляючи, хто що збирає, і не позначаючи дані таким чином, щоб вони могли об'єднувати свою роботу і щоб до них мали доступ люди з різними рівнями допуску до секретної інформації.

Правила збору та обміну розвідувальною інформацією в різних відомствах відрізняються, так само як і визначення того, що саме вважається OSINT», — зазначено в публікації.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року повідомлялося, що для американських спецслужб створюють власний інструмент з використанням штучного інтелекту, щоб «просіювати» публічну інформацію в пошуках зачіпок.

Фото: Телеграм / Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду