Мінцифри домовилось, щоб Facebook та Instagram не блокували контент про полк «Азов»

Мінцифри домовилось, щоб Facebook та Instagram не блокували контент про полк «Азов»

09:01,
20 Січня 2023
1822

Мінцифри домовилось, щоб Facebook та Instagram не блокували контент про полк «Азов»

09:01,
20 Січня 2023
1822
Мінцифри домовилось, щоб Facebook та Instagram не блокували контент про полк «Азов»
Мінцифри домовилось, щоб Facebook та Instagram не блокували контент про полк «Азов»
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що домовився про це з представниками Meta на зустрічі у Давосі.

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що домовився з представниками компанії Meta про те, щоб контент про полк «Азов» не блокувався на її платформах Facebook та Instragram.

Федоров повідомив у фейсбуці й телеграмі, що досяг відповідної домовленості під час зустрічі в Давосі з президентом з глобальної політики Meta Ніком Клеґґом та віцепрезиденткою з питань політики модерування Монікою Біккерт. Представники компанії пообіцяли не блокувати контент про полк Азов.

Він повідомив, що команда Мінцифри постійно комунікує з корпорацією Meta, завдяки чому вдавалось розблоковувати сотні акаунтів українських військових, блогерів та активістів. Однак досі, за його словами, найгострішою темою залишалося блокування контенту про полк «Азов».

«Дякую Meta за зважене та важливе рішення змінити політику модерування щодо України. Завдяки цьому мільйони людей у світі знатимуть про подвиг захисників і захисниць Маріуполя, а російська пропаганда втратить аргумент для звинувачення українських героїв», – написав міністр.

«Media Sapiens» звернулися до компанії Meta по коментар щодо причин блокування контенту з полком «Азов» та причин зміни такого рішення.

Нагадаємо, що українські журналісти та лідери думок неодноразово скаржились на блокування сторінок в соцмережах, що належать компанії Meta, через антивоєнні пости. Про це повідомляли журналісти Соня Кошкіна та Аркадій Бабченко, співачка Оля Полякова, ведуча «Телебачення Торонто» Ярослава Кравченко та інші.

Також неодноразово зазнавала санкцій в Facebook та Instagram сторінка Асоціації родин захисників «Азовсталі», а також сторінки патронатної служби полку «Азов» . У грудні 2022 року Facebook обмежив сторінку «Української правди» за інформацію про збір коштів разом із патронатною службою батальйону «Азов» на реабілітацію бійців, які повернулися з полону. 

Міністерство цифрової трансформації України намагається вплинути на правила модерації українського контенту в соцмережах Meta. Зокрема, віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров звернувся з відкритим листом до компанії Metа. На думку міністерства, контент блокується через автоматичні алгоритми, «неякісне модерування» та надмірну активність російських ботів, що скаржаться на публікації. 

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду