Російські хакери атакували Японію за підтримку України

Російські хакери атакували Японію за підтримку України

16:12,
7 Вересня 2022
1587

Російські хакери атакували Японію за підтримку України

16:12,
7 Вересня 2022
1587
Російські хакери атакували Японію за підтримку України
Російські хакери атакували Японію за підтримку України
Японія розслідує кібернапад на низку державних вебсайтів країни.

Уряд Японії перевіряє, хто несе відповідальність за труднощі з доступом до понад 20 вебсайтів у чотирьох міністерствах, що були спричинені атакою типу «відмова в обслуговуванні» (DDoS). Про це повідомляє Reuters.

«Ми знаємо, що група хакерів Killnet заявила, що вона стоїть за атаками, але на цей час ми все ще розслідуємо причини збоїв, включаючи причетність групи», — повідомив головний секретар уряду Хірокадзу Мацуно.

У вівторок ввечері доступу до урядових вебсайтів не було. Проблеми із доступом розв'язали у той же день, додав Мацуно.

Пізніше цифрове агентство Японії повідомило в Twitter, що в середу на його адміністративному порталі e-Gov виникли проблеми із доступом до деяких сервісів. За даними громадського мовника NHK, у вівторок цей портал був одним із тих, хто зазнав хакерської атаки.

Killnet — російська хакерська група, яка з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну «прославилася» кібератаками на державні установи в країнах НАТО. Про свою відповідальність за напад на урядові сайти Японії група заявила у соцмережах. Серед причин кібератаки хакери назвали причетність Японії до блоку західних країн, що підтримують Україну в її протистоятті російській агресії.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Еросійські хакери атакували Естонію після демонтажу радянського пам’ятника. Відповідальність за напад взяла на себе російська хакерська група Killnet, яка в такий спосіб помстилася за демонтаж меморіалу радянських часів. Кіберзлочинці повідомили у своєму Telegram, що заблокували доступ до понад 200 державних і приватних установ Естонії, серед яких були онлайн-системи ідентифікації громадян.

Фото: socradar.io

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду