Червоний Хрест створить «цифрову емблему» для захисту від злому

Червоний Хрест створить «цифрову емблему» для захисту від злому

14:14,
4 Листопада 2022
1259

Червоний Хрест створить «цифрову емблему» для захисту від злому

14:14,
4 Листопада 2022
1259
Червоний Хрест створить «цифрову емблему» для захисту від злому
Червоний Хрест створить «цифрову емблему» для захисту від злому
Цифрова емблема ідентифікуватиме комп’ютерні системи гуманітарних установ так само як червоний хрест чи півмісяць на даху лікарні в реальному світі.

Міжнародний комітет Червоного Хреста заявив про необхідність створення «цифрової емблеми Червоного Хреста/Червоного Півмісяця», яка дасть зрозуміти хакерам, що вони проникли в комп’ютерні системи медичних закладів або офісів Червоного Хреста. Про це повідомляє АР.

Гуманітарна організація, що базується в Женеві закликала уряди, товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця та ІТ-експертів об’єднати зусилля для розробки «конкретних способів захисту медичних і гуманітарних послуг від цифрової шкоди під час збройного конфлікту».

«Понад 150 років такі символи, як червоний хрест, використовувалися, щоб під час збройного конфлікту убезпечити тих, хто їх носить або захистити позначені ними об’єкти», – заявили в організації, зазначивши, що теж саме зобов’язання має застосовуватися в інтернеті.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста визначив три технічні можливості реалізації проєкту: емблема на основі DNS, яка використовуватиме спеціальну мітку для зв’язку з доменним іменем; емблема на основі IP, а також ADEM, або автентифікована цифрова емблема, система, яка використовуватиме ланцюжки сертифікатів для сигналізації захисту.

Для того, щоб запропонована «цифрова емблема» стала реальністю, країни всього світу повинні домовитися про її використання та зробити її частиною міжнародного гуманітарного права поряд з чинними гуманітарними символами.

Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця має три емблеми: червоний хрест, червоний півмісяць та червоний кристал. Кожна з яких, має захисний статус, визначений міжнародним гуманітарним правом у Першій Женевській Конвенції 1949 року та Третьому Додатковому Протоколі до Конвенції 2005 року. Емблеми надають захист жертвам збройних конфліктів, медичним службам збройних сил та співробітникам гуманітарних організацій і не мають жодного культурного, релігійного, або політичного значення.

Нагадаємо, що на початку цього року Червоний Хрест повідомив, що хакери зламали його сервери. Під загрозою опинилися дані пів мільйона осіб.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що російські хакери шпигують проти 42 союзників України.

Фото: ICRC

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду