ms.detector.media
07.09.2022 16:12
Російські хакери атакували Японію за підтримку України
Російські хакери атакували Японію за підтримку України
Японія розслідує кібернапад на низку державних вебсайтів країни.

Уряд Японії перевіряє, хто несе відповідальність за труднощі з доступом до понад 20 вебсайтів у чотирьох міністерствах, що були спричинені атакою типу «відмова в обслуговуванні» (DDoS). Про це повідомляє Reuters.

«Ми знаємо, що група хакерів Killnet заявила, що вона стоїть за атаками, але на цей час ми все ще розслідуємо причини збоїв, включаючи причетність групи», — повідомив головний секретар уряду Хірокадзу Мацуно.

У вівторок ввечері доступу до урядових вебсайтів не було. Проблеми із доступом розв'язали у той же день, додав Мацуно.

Пізніше цифрове агентство Японії повідомило в Twitter, що в середу на його адміністративному порталі e-Gov виникли проблеми із доступом до деяких сервісів. За даними громадського мовника NHK, у вівторок цей портал був одним із тих, хто зазнав хакерської атаки.

Killnet — російська хакерська група, яка з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну «прославилася» кібератаками на державні установи в країнах НАТО. Про свою відповідальність за напад на урядові сайти Японії група заявила у соцмережах. Серед причин кібератаки хакери назвали причетність Японії до блоку західних країн, що підтримують Україну в її протистоятті російській агресії.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що Еросійські хакери атакували Естонію після демонтажу радянського пам’ятника. Відповідальність за напад взяла на себе російська хакерська група Killnet, яка в такий спосіб помстилася за демонтаж меморіалу радянських часів. Кіберзлочинці повідомили у своєму Telegram, що заблокували доступ до понад 200 державних і приватних установ Естонії, серед яких були онлайн-системи ідентифікації громадян.

Фото: socradar.io

ms.detector.media