Євросоюз прокладе новий канал передачі даних до Японії

Євросоюз прокладе новий канал передачі даних до Японії

12:40,
26 Квітня 2023
1405

Євросоюз прокладе новий канал передачі даних до Японії

12:40,
26 Квітня 2023
1405
Євросоюз прокладе новий канал передачі даних до Японії
Євросоюз прокладе новий канал передачі даних до Японії
Рішення прокладати новий канал через Арктику пов'язують з різким погіршенням відносин з Росією.

Європейський Союз почав виділяти фінансування для прокладання до Японії нового волоконно-оптичного кабелю під Північним Льодовитим океаном. Про це радник представництва ЄС у Японії Стефан Крамер повідомив у коментарі виданню NHK.

За його словами, вартість проєкту Far North Fiber, у реалізації якого беруть участь компанії з Японії, США та Фінляндії, становить приблизно 3 мільйони євро.

Планується, що кабель пройде північноамериканською частиною Північного Льодовитого океану і з’єднає Норвегію з Аляскою та північним японським островом Хоккайдо. Після цього, за словами Стефана Крамера, Японія стане для Європи фактично воротами в Азію.

За оцінками спостерігачів, ЄС інвестує в цей проєкт, щоб забезпечити новий маршрут передачі даних до Азії, оскільки зв’язки з Росією погіршуються.

У Far North Fiber розповіли, що зараз кабелів для передачі даних між Японією та Європою є три: один — через Тихий океан, континентальну частину США та Атлантичний океан, другий — через Близький Схід, Індійський океан та Південно-Східну Азію, а третій — через територію Росії.

За проєктом, новий кабель має забезпечити передачу даних на 20% швидше, ніж маршрути, прокладені через Тихий океан та Близький Схід.

Завершити обстеження маршруту прокладання мають до 2024 року, орієнтовне завершення будівництва планують на 2026 рік.

Нагадаємо, у ЄС витратять понад 1 мільярд євро на проєкт захисту від кіберзагроз.

Фото: NHK, Pexels

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду