Нейромережа навчилася збирати кубик Рубіка за 1 секунду

Нейромережа навчилася збирати кубик Рубіка за 1 секунду

13:35,
17 Липня 2019
3632

Нейромережа навчилася збирати кубик Рубіка за 1 секунду

13:35,
17 Липня 2019
3632
Нейромережа навчилася збирати кубик Рубіка за 1 секунду
Нейромережа навчилася збирати кубик Рубіка за 1 секунду
Автори:
Вчені з Каліфорнійського університету розробили штучний інтелект DeepCubeA, який здатен збирати кубик Рубіка за одну секунду. Світовий рекорд людини — 4 секунди.

Як повідомляє Nature Machine Intelligence, нейромережа навчилася збирати кубик Рубіка за 20 ходів, тоді як людині-рекордсмену потрібно близько 50.

Штучний інтелект знаходить рішення, рухаючись в зворотному напрямку. Він використовує принципово інший від людської логіки метод і "прокручує" ходи від уже складеного кубика до першого ходу.

DeepCubeA збирала кубики Рубіка на тестах в середньому за 20 ходів, обравши в 60,3 % випадків найкращий варіант рішення — в тому числі, за рекордну одну секунду.

Світовий рекорд збірки людиною становить близько чотирьох секунд. Але рішення людини менш ефективні, бо людям зазвичай потрібно близько 50 ходів.

Зазначимо, що нейромережі використовують для широкого спектру завдань. Так, Microsoft розробила нейромережу, що малює карикатури, американському радіожурналісту, що втратив голос, нейромережа дозволить знову повернутися в ефір.

Компанія Adobe навчила нейромережу дуже точно відрізняти редаговані фотографії. З допомогою нейромережі можна згенерувати відеопромову Барака Обами та інших відомих осіб.

Нейромережа може передбачати жести, аналізуючи голос людини, та створити рецепт страви на основі однієї фотографії. Вирахувати успішність фільму на етапі його створення та згенерувати відеокліп з одного фото.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
TheWorldNews.net
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду