Microsoft розробляє нейромережу, яка малює карикатури

Microsoft розробляє нейромережу, яка малює карикатури

11:19,
22 Листопада 2018
3017

Microsoft розробляє нейромережу, яка малює карикатури

11:19,
22 Листопада 2018
3017
Microsoft розробляє нейромережу, яка малює карикатури
Microsoft розробляє нейромережу, яка малює карикатури
Автори:
Розробник американської компанії Microsoft Лу Юань разом з двома колегами Кайді Цао та Цзин Ляо створили систему штучного інтелекту CariGAN, яка може намалювати карикатуру людини з фотографії чи кадру з відео.

Як розповіло видання The Next Web, це дві генеративні змагальні мережі (GAN). Перша — CariGeoGAN — визначає геометрію обличчя на фотографії і зіставляє її з карикатурною моделлю. А друга — CariStyGAN — виконує «перенесення стилю» або «охудожнює».

Систему навчили на декількох тисячах мальованих карикатур.

Щоб оцінити якість отриманих зображень, розробники провели два дослідження. Завдяки першому вони хотіли перевірити, що нейромережі вхоплюють риси людини й зображують їх в перебільшеній формі, як це роблять художники-карикатуристи. Респонденти проведеного опитування запевнили, що щодо цього карикатури CariGANs вигідно відрізняються від створених людьми.

Друге дослідження мало на меті визначити, чи можна відрізнити карикатури нейромережі від малюнків карикатуристів.

«Карикатури штучного інтелекту називали кращими, ніж намальовані вручну, в 22,95% випадків. Це означає, що наші результати колись зможуть ввести в оману користувачів, які подумають, що це справжні мальовані карикатури», — запевнили автори системи.

Розробники вважають, що їхня система створює карикатури, максимально схожі до намальованих художниками, — у порівнянні з усіма відомими досі методами.

CariGANs AI також може аналізувати кадри з відео і створювати карикатури з них. Для цього нейромережі достатньо одного кадру. Розробники вважають, що цей інструмент має великий потенціал для аніматорів.

Крім того, система здатна генерувати зображення зворотним шляхом: показути, як насправді виглядає людина з карикатури. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
thenextweb.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду