Штучний інтелект дописав незакінчену симфонію Дворжака

Штучний інтелект дописав незакінчену симфонію Дворжака

10:57,
19 Червня 2019
3395

Штучний інтелект дописав незакінчену симфонію Дворжака

10:57,
19 Червня 2019
3395
Штучний інтелект дописав незакінчену симфонію Дворжака
Штучний інтелект дописав незакінчену симфонію Дворжака
Автори:
Штучний інтелект дописав незакінчений твір чеського композитора Антоніна Дворжака, який помер 115 років тому.

Як повідомляє Vice, це стало частиною експерименту який почали в минулому році. Празьке рекламне агентство Wunderman звернулося до компанії AIVA з Люксембургу, яка займається саундтреками для фільмів, телевізійною рекламою і відеоіграми.

За словами генерального директора і співзасновника AIVA П'єра Барро (Pierre Barreau), штучний інтелект часто є абстрактним, тому це допоможе показати, на що здатні нейромережі і розвіяти багато страхів, пов’язаних зі штучним інтелектом.

Ми хотіли побачити, можна ді позитивно використовувати штучний інтелект в творчому процесі. Тому що всі бояться штучного інтелекту, думаючи, що він замінить людей. Але я оптиміст, і думаю, що коли люди досить розумні і навчилися застосовувати його, це може бути дуже корисним”, — підкреслив творчий директор празького офісу рекламного агентства Річард Стібіц (Richard Stiebitz).

Твір прозвучить у Празькій філармонії вже у листопаді цього року.

Зазначимо, що нейромережі використовують для широкого спектру завдань. Так, Microsoft розробила нейромережу, що малює карикатури, американському радіожурналісту, що втратив голос, нейромережа дозволить знову повернутися в ефір. Компанія Adobe навчила нейромережу дуже точно відрізняти редаговані фотографії. З допомогою нейромережі можна згенерувати відеопромову Барака Обами та інших відомих осіб.

За допомогою штучного інтелекту навіть прогнозують успішність голлівудських фільмів.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Capital
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду