Google подала до суду на шахраїв через фейковий чатбот Bard

Google подала до суду на шахраїв через фейковий чатбот Bard

10:15,
14 Листопада 2023
1108

Google подала до суду на шахраїв через фейковий чатбот Bard

10:15,
14 Листопада 2023
1108
Google подала до суду на шахраїв через фейковий чатбот Bard
Google подала до суду на шахраїв через фейковий чатбот Bard
Компанія судиться з шахраями, які розповсюджували зловмисне програмне забезпечення, рекламуючи чатбот Bard на фейсбуку.

Компанія Google, що належить Alphabet Inc., подала до суду Північного округу Каліфорнії на п’ятьох невідомих зловмисників, які створили в соцмережах сторінки, де пропонували завантажити фальшивий чатбот зі штучним інтелектом Bard, разом з яким користувачі встановлювали на свої комп’ютери шкідливе програмне забезпечення. Про це інформує Bloomberg.

У позові компанія повідомила, що йдеться про шахрайські профілі в соцмережі «Фейсбук» під назвами «Google AI», «AIGoogle», «AiGoogle», «AIGoogle.Plus», «AIGoogle Bard FB» і «AIGoogleBard».

Google стверджує, що шахраї створили акаунти в соціальних мережах, де закликали людей завантажити фальшиву версію Bard. Коли користувачі завантажували файл, він встановлював шкідливе програмне забезпечення, що дозволяло шахраям отримати доступ до їхніх акаунтів у соціальних мережах.

За даними Bloomberg, це перша подібна скарга від великої технологічної компанії, пов’язана зі сферою ШІ.

«Зі зростанням інтересу громадськості до нових генеративних інструментів штучного інтелекту шахраї все частіше користуються тим, що користувачі нічого не підозрюють», — зазначила з цього приводу генеральна юрисконсультка Google Халіма Делейн Прадо.

Компанія судиться з шахраями за порушення прав на торговельну марку, оскільки вони використовували логотип Google для просування своєї схеми.

У галузі кібербезпеки подання позовів проти невстановлених осіб — досить поширена практика. У них передбачене зобов’язання внести зміни до позову і додати імена відповідачів, коли вони будуть ідентифіковані під час розгляду справи.

Нагадаємо, нещодавно компанія Google розширила доступ до функцій Bard, які раніше були доступні лише в англомовній версії, новими мовами й у нових країнах, зокрема в Україні.

На фото — чатбот Bard на смартфоні

Фото: Voonze

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду