Apple випустила оновлення iOS 16.4

Apple випустила оновлення iOS 16.4

12:12,
29 Березня 2023
1938

Apple випустила оновлення iOS 16.4

12:12,
29 Березня 2023
1938
Apple випустила оновлення iOS 16.4
Apple випустила оновлення iOS 16.4
Українські користувачі зможуть застосовувати предиктивний ввід повідомлень із підказками слів.

Apple випустила оновлення операційної системи iOS 16.4, повідомили у блозі компанії. Серед новацій — можливість застосовувати так званий предиктивний ввід, що передбачає підказки слів, для кількох мов, зокрема української.

Також з’явилася підтримка введення тексту українською за допомогою свайпів: текст можна набирати за допомогою жестів, просто проводячи пальцями по клавіатурі.

Завдяки оновленню користувачі iPhone зможуть покращити чутність свого голосу в мікрофоні під час звичайних дзвінків — для цього запровадили функцію «Ізоляція голосу».

У програмі «Фотографії» зявився альбом «Дублікати», куди потрапляють дублікати фотографій і відео, виявлені в спільній фототеці iCloud.

Карти у програмі «Погода» почали підтримувати VoiceOver.

Функція доступності дозволяє автоматично затемнювати відео, на яких виявлено спалахи світла.

У програму для читання електронних книг повернули анімацію з перегортання сторінок. Також користувачам запропонували 21 новий символ емодзі.

Оновлення iOS 16.4 можна встановити на смартфони iPhone 8 та новіші версії. Для цього у «Налаштуваннях», слід перейти до підрозділу «Загальні» та натиснути «Оновлення програмного забезпечення».

Зазначимо, українська локалізація вперше з’явилася на смартфонах iPhone у 2010 році з виходом iOS 4. Проте дотепер в операційній системі Apple не було українського словника, який би дозволив реалізувати предиктивний ввід тексту за допомогою клавіатури.

Нагадаємо, за підсумками минулого року Apple очолила рейтинг найвпливовіших брендів світу.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду