Meta припинить показ новин у фейсбуці в США та Австралії

Meta припинить показ новин у фейсбуці в США та Австралії

14:20,
1 Березня 2024
1504

Meta припинить показ новин у фейсбуці в США та Австралії

14:20,
1 Березня 2024
1504
Meta припинить показ новин у фейсбуці в США та Австралії
Meta припинить показ новин у фейсбуці в США та Австралії
Вкладку «Новини» перестануть відображати для користувачів у США та Австралії з квітня.

Компанія Meta припиняє підтримку вкладки «Новини» у фейсбуці у США та Австралії. Спеціальна вкладка з новинами не працюватиме з квітня 2024 року, оголосила Meta у своєму блозі.

Компанія заявила, що кількість людей, які використовують вкладку «Новини» у фейсбуці, в Австралії та США 2023 року впала на понад 80%. Загалом новини становлять менш ніж 3% контенту, який користувачі бачать у своїй стрічці фейсбуку.

«Ми знаємо, що люди приходять у фейсбук не по новини чи політичний контент — вони приходять, щоби спілкуватися з іншими людьми й відкривати нові можливості, захоплення, інтереси», — зазначили в компанії.

У Meta нагадали, що вкладка «Новини» стала недоступною в Німеччині, Франції, Великій Британії у 2023 році.

Вкладка «Новини» у фейсбуці була запущена в 2019 році, нагадало видання The Verge.

«Ми сподіваємося, що ця робота допоможе нашим зусиллям підтримувати чудову журналістику та зміцнювати демократію», — повідомляла тоді компанія.

Meta укладала багатомільйонні контракти з провідними медіа, щоб наповнювати її. Зокрема, для показу медійного контенту у США була укладена угода на 10 млн доларів із Wall Street Journal, на 20 млн доларів із New York Times і 3 млн доларів із CNN, але цю співпрацю припинили два роки тому.

Закриваючи вкладку «Новини» в Австралії, Meta в подальшому зекономить 70 млн доларів, які вона сплачує на рік за ліцензійними угодами таким виданням, як Sky News Australia, News Corp, Seven, Nine, і The Guardian. Хоч у блозі компанія запевнила, що продовжує виконувати ці угоди, вони завершаться у 2024 році.

У своєму блозі компанія переконує, що зміни, що стосуються закриття вкладки новин у фейсбуці, не вплинуть на послуги «Meta» в Австралії та США.

«Люди все ще зможуть переглядати покликання на новинні статті у фейсбуці. Видавці новин і далі матимуть доступ до своїх облікових записів і сторінок у фейсбуці, де вони зможуть публікувати покликання на свої публікації та спрямовувати людей на свої вебсайти», — пояснили в Meta.

Медіа також можуть використовувати Reels і продукти рекламної системи компанії, щоб залучати людей на свої вебсайти.

Фото: ілюстративне / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду