Команда Skeiron створила цифрову модель Луцького замку

Команда Skeiron створила цифрову модель Луцького замку

15:40,
20 Травня 2024
894

Команда Skeiron створила цифрову модель Луцького замку

15:40,
20 Травня 2024
894
Команда Skeiron створила цифрову модель Луцького замку
Команда Skeiron створила цифрову модель Луцького замку
У Литві, Польщі та Україні оцифровують замки та інші культурні об'єкти для популяризації нового транснаціонального туристичного маршруту «Пояс Вітовта».

Компанія Skeiron, що спеціалізується на оцифруванні та створенні 3D-моделей історичних пам’яток, на замовлення ГО «Волинська Фундація» завершила оцифрування Луцького замку для створення його цифрової моделі в тому вигляді, який він мав за часів правління литовського князя Вітовта Великого (кін. ХIV – ХV століття). Про це команда проєкту повідомила на своїй фейсбук-сторінці.

Замок Любарта у XV столітті

ГО «Волинська Фундація» стала учасницею міжнародного проєкту «Цифрова трансформація для розбудови потенціалу культурної спадщини в Литві, Польщі та Україні», підтриманого у межах програми «Креативна Європа» у Європейському Союзі, у межах якого створюють мультимедійний проєкт «Пояс Вітовта». У Литві, Польщі та Україні оцифровують замки та інші культурні об’єкті, засновані або пов’язані з князем. У підсумку буде створений однойменний сайт, де можна буде оглядати цифрові моделі пам’яток, віртуально прогулюватися в них, та буде подана інтерактивна мапа, що об'єднає всі об'єкти в новий транснаціональний туристичний маршрут під назвою «Пояс Вітовта».

Церква Івана Богослова на території замку

На території України є п’ять таких пам’яток: уже оцифровані Київський та Луцький замки, на основі чого компанія Unreal Engine створює цифрові моделі, в яких можна віртуально прогулятися, а також «Вітовтова дозорна вежа» в селі Веселе на Херсонщині, «Вітовтова митниця» у м. Берислав на Херсонщині та збережена частина «Вітовтової дороги в Ковельському районі Волинської області.

Нагадаємо, перед цим у Skeiron презентували 3D-модель тисячолітніх печер на території національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Тим часом «Волиська Фундація» торік записала 25 епізодів «Файного подкасту», присвяченого популяризації серед мандрівників замків і палаців історичної Волині.

Фото: оцифрування Луцького замку / Skeiron

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду