Міноборони відзавтра запускає мобільний застосунок «Резерв+»

Міноборони відзавтра запускає мобільний застосунок «Резерв+»

16:15,
17 Травня 2024
2304

Міноборони відзавтра запускає мобільний застосунок «Резерв+»

16:15,
17 Травня 2024
2304
Міноборони відзавтра запускає мобільний застосунок «Резерв+»
Міноборони відзавтра запускає мобільний застосунок «Резерв+»
У «Резерв+» також з’явиться QR-код, відсканувавши який представники влади отримають про людину всю потрібну облікову інформацію.

Завтра, 18 травня, з набуттям чинності оновленого закону про мобілізацію Міністерство оборони України запускає мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Про це повідомила пресслужба відомства.

Як відомо, відзавтра всі військовозобов'язані віком 18–60 років упродовж 60 днів — до 16 липня включно, мають оновити свої облікові дані: мобільний телефон, фактичне місце проживання та, за наявності, адресу електронної пошти — в реєстрі «Оберіг».

Оновити облікові дані можна в один зі способів на вибір: офлайн — у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, онлайн — за допомогою застосунку «Резерв+».

 «"Резерв+" надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку ви зможете побачити інформацію з реєстру "Оберіг" про себе, — йдеться у повідомленні. — З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста».

У Міноборони повідомили, що «під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом».

Завантажити застосунок можна буде в онлайн-магазинах App Store та Google Play Market.

Нагадаємо, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський повідомив, що «З 18 травня е-кабінет запрацює в експериментальному режимі, адже це достатньо серйозна інженерна робота. Будь-яка новизна потребує адаптації, упродовж 30 днів триватиме тестування, у червні кабінет запрацює повноцінно».

Додамо, реєстр «Оберіг» — це електронна база даних про військовозобов’язаних, призовників і резервістів, потрібна для ведення військового обліку. Серед іншого в ньому є така інформація про людину: ПІБ, місце проживання, дата народження, сімейний стан, відомості про членів сім’ї, місце роботи, судимість, відомості про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків, присвоєна ВОС, звання тощо.

Фото: застосунок «Резерв+» / Міністерство оборони України

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду