За два дні у «Резерв+» оновили свої дані 260 тисяч призовників

За два дні у «Резерв+» оновили свої дані 260 тисяч призовників

12:27,
20 Травня 2024
1306

За два дні у «Резерв+» оновили свої дані 260 тисяч призовників

12:27,
20 Травня 2024
1306
За два дні у «Резерв+» оновили свої дані 260 тисяч призовників
За два дні у «Резерв+» оновили свої дані 260 тисяч призовників
На сьогодні застосунок доступний у маркетах 176 країн.

Станом на 20 травня у мобільному застосунку «Резерв+» оновили свої військово-облікові дані 260 тисяч чоловіків призовного віку. Про це в ефірі «Радіо Свобода» розповів речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін.

Як повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко, мобільний застосунок «Резерв+» на сьогодні доступний у маркетах 176 країн.

За її даними, за півтори доби після запуску в застосунку оновили свої дані у 83 рази більше призовників, ніж через ЦНАП, та «в десятки разів більше», ніж через ТЦК. Крім того, за цей час зафіксовано 612 199 унікальних авторизацій за пристроєм.

За словами Лазуткіна, для захисту застосунку працювала команда технічних фахівців, були враховані ризики та нюанси, щоб уберегти сервіс від імовірних ddos-атак.

Наразі єдиним способом авторизуватися в додатку є ID-банкінг, проте, за словами Лазуткіна, згодом розробники розглянуть можливість авторизації в інший спосіб.

Упродовж місяця в застосунку з’явиться оновлення й відображатиметься також спеціальний штрихкод — аналогічний тому, який повинен міститися на військово-обліковому документі. Такий код зможуть перевіряти працівники ТЦК та СП, поліції, Держприкодонслужби, пояснив Лазуткін.

Крім того, згодом у застосунку з’явиться послуга рекрутингу — можливість подати заявку та переглядати доступні вакансії в Збройних силах.

Нагадаємо, 18 травня Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок «Резерв+», який дасть змогу оновити свої облікові дані військовозобов'язаним, призовникам та резервістам.

Також 19 травня Міністерство оборони запустило тестування електронної черги до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду