Міноборони працює над розробкою застосунку для військових «Армія+»

Міноборони працює над розробкою застосунку для військових «Армія+»

20:00,
21 Лютого 2024
1510

Міноборони працює над розробкою застосунку для військових «Армія+»

20:00,
21 Лютого 2024
1510
Міноборони працює над розробкою застосунку для військових «Армія+»
Міноборони працює над розробкою застосунку для військових «Армія+»
У додатку будуть доступні електронне посвідчення захисника, рапорт у декілька кліків, відгук щодо служби, скарги та ідеї, комплексна база знань онлайн, можливість для самоосвіти тощо.

Міноборони України створює мобільний додаток для військових «Армія+», який дасть змогу отримувати документи, писати відгуки і навчатися онлайн. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Наше рішення — оцифрувати максимально все. Рапорт у декілька кліків, посвідчення захисника, відгук щодо служби, скарги та ідеї, комплексна база знань онлайн, можливість для самоосвіти — все це буде у єдиному місці. У застосунку "Армія+"», — написав він.

У застосунку «Армія+» будуть доступні:

  • електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем;
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації щодо проходження служби;
  • форми зворотного зв’язку;
  • навчальні онлайн-курси для саморозвитку.

Запуск застосунку анонсують влітку 2024 року.

Як повідомляв MediaSapiens, громадська організація «Правозахисний центр “Принцип”» створила мобільний застосунок для українських військових, ветеранів та членів їхніх родин «Правовий навігатор». Безкоштовний застосунок допоможе зорієнтуватися в базових юридичних питаннях, пов’язаних із проходженням військової служби та шляхом пораненого.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №10062, який передбачає створення електронного реєстру військовозобов’язаних, а також можливість створення й використання цифрового військового-облікового документа (сертифіката).

За словами заступниці міністра оборони Катерини Чорногоренко, запустити електронний кабінет військовозобов’язаного планують у квітні-червні 2024 року. У кабінеті військовозобов’язаного буде можливість оновити дані без відвідування територіальних центрів комплектації.

Раніше уряд також запровадив електронний документообіг для військових під час та після проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Фото: Рустем Умєров / фейсбук

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду