Міноборони хоче перетворити застосунок «Резерв+» на цифровий аналог ТЦК

Міноборони хоче перетворити застосунок «Резерв+» на цифровий аналог ТЦК

19:53,
22 Червня 2024
4097

Міноборони хоче перетворити застосунок «Резерв+» на цифровий аналог ТЦК

19:53,
22 Червня 2024
4097
Міноборони хоче перетворити застосунок «Резерв+» на цифровий аналог ТЦК
Міноборони хоче перетворити застосунок «Резерв+» на цифровий аналог ТЦК
Автори:
У «Резерв+» планується запровадити нові функції, серед яких — онлайн-рекрутинг громадян, електронне направлення на ВЛК, можливість обрати бригаду та командира, навчання для військовозобов'язаних.

У застосунку «Резерв+» планується запровадити нові функції, серед яких — онлайн-рекрутинг громадян і навчання для військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в інтерв’ю NV 

«Надалі ми плануємо додати (у “Резерв+”. — Ред.) можливість отримати електронне скерування на проходження ВЛК, запровадити онлайн-рекрутинг, щоб людина могла подавати своє резюме через додаток до тієї військової частини, яка безпосередньо її цікавить, працювати з тим командиром, з яким вона відчуває себе максимально впевненою та ефективною», — сказала Черногоренко. 

Щодо того, як саме працюватиме онлайн-рекрутинг через «Резерв+», заступниця міністра нагадала, що в Міноборони раніше була запущена окрема система, якою вже користуються рекрутингові центри. 

«Ми інтегруємо цю систему з “Резерв+” і хочемо, щоб можна було не просто подавати резюме, а повністю автоматизувати цикл рекрутингу, відстежувати, розуміти статистику. Щоб це зробити, потрібна, по-перше, система, а по-друге, нормативно-правова база, щоб це дуже швидко і ефективно працювало. Також будемо розробляти постанову Кабміну», — пояснила вона. 

За  словами держчиновниці, ідея полягає в тому, що людина може подати резюме, отримати відповідь на нього — або телефоном, або запрошенням до рекрутингового центру.  

«Людина зможе обрати бригаду, командира, підрозділ. І в застосунку буде відстежуватися статус, чи пройшла людина далі, які наступні кроки. Це буде мобільний асистент або особистий мобільний рекрутер», — уточнила Черногоренко. 

Щодо навчання для військовозобов’язаних через «Резерв+», то Міноборони, за словами заступниці міністра, хоче додати всю необхідну інформацію, яка стане в пригоді людині, щоби підготуватися до служби в лавах українських військ. «Там будуть відеоуроки, тести, потім сертифікати», — зазначила вона. 

Також Черногоренко повідомила, що в «Резерв+» планується запровадити й електронне направлення на військово-лікарську комісію. 

«Людина, яка завантажила собі Резерв+, може за своїм бажанням у застосунку згенерувати це електронне направлення. Воно згенерується автоматично, і військово-лікарську комісію можна буде спокійно пройти без додаткового візиту до ТЦК», — пояснила чиновниця. 

Черногоренко додала, що в рамках чинного законодавства абсолютні всі ітерації із «Резерв+» відбуваються тільки за згодою людини та за її особистою ініціативою.  

Заступниця міністра зазначила, що фактично вся цифрова команда Міноборони планує створити повністю електронний ТЦК та СП, щоб взаємодія громадянина з цими органами в більшості випадків відбувалася виключно за допомогою смартфону. 

«Ми хочемо достатньо швидко закрити найрозповсюдженіші кейси, щоб “Резерв+” став абсолютно цифровим аналогом ТЦК, і всі сервіси, які можна автоматизувати, не забирали час і ресурси наших громадян», — пояснила вона. 

Нагадаємо, 18 травня Міністерство оборони України запустило мобільний застосунок «Резерв+», який дасть змогу оновити свої облікові дані військовозобов'язаним, призовникам та резервістам.

Фото: з відкритих джерел

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду