Е-кабінет військовозобовʼязаного спершу працюватиме в тестовому режимі, — нардеп Веніславський

Е-кабінет військовозобовʼязаного спершу працюватиме в тестовому режимі, — нардеп Веніславський

13:00,
15 Травня 2024
7425

Е-кабінет військовозобовʼязаного спершу працюватиме в тестовому режимі, — нардеп Веніславський

13:00,
15 Травня 2024
7425
Е-кабінет військовозобовʼязаного спершу працюватиме в тестовому режимі, — нардеп Веніславський
Е-кабінет військовозобовʼязаного спершу працюватиме в тестовому режимі, — нардеп Веніславський
Е-кабінет військовозобовʼязаного буде доступний громадянам в Україні та за кордоном.

18 травня почне діяти новий мобілізаційний закон, цього ж дня військовозобов’язані мають отримати доступ до реєстру «Оберіг» через електронний кабінет. Проте спершу застосунок працюватиме в тестовому режимі. Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю «Радіо NV», посилаючись на інформацію від заступниці міністра оборони Катерини Черногоренко, озвученої під час засідання комітету.

«З 18 травня е-кабінет запрацює в експериментальному режимі, адже це достатньо серйозна інженерна робота. Будь-яка новизна потребує адаптації, упродовж 30 днів триватиме тестування, у червні кабінет запрацює повноцінно.

Підкреслю, що електронний кабінет почне діяти з дня набрання чинності закону, а українці зможуть оновити свої дані — це буде вважатися тим, що громадянин виконав вимоги закону про необхідність актуалізації протягом 60 днів. А щодо проходження ВЛК вже ТЦК буде надсилати відповідні повідомлення про те, що необхідно пройти ВЛК», — сказав Федір Веніславський.

Він уточнив, що впродовж тестового періоду відбудеться адаптація реєстру «Оберіг» з усіма іншими базами даних. Також, за його словами, військово-облікові документи, зокрема про стан здоров’я, потраплять в е-кабінети військовослужбовців, е-кабінети військовозобов'язаних та резервістів.

Федір Веніславський додав, що у червні е-кабінет військовозобовʼязаного почне діяти повноцінно. Ті, хто до змін у законодавстві були визнані обмежено придатними для військової служби, матимуть час на проходження військово-лікарської комісії до лютого 2025 року.

Також народний депутат повідомив, що впродовж наступного тижня електронний кабінет стане доступним і для українців за кордоном, а громадяни, які оновлять свої персональні дані, зможуть знову отримувати консульські послуги.

«Громадяни України, які постійно проживають або тимчасово перебувають за кордоном, зможуть оновити інформацію про себе. Йдеться про обмежену кількість персональних даних, а саме — місце фактичного проживання, засіб комунікації і відношення до військової служби. Після цього вони отримають згенерований QR-код, який буде доказом того, що вони виконали вимоги закону і можуть отримувати консульські послуги за кордоном», — сказав Федір Веніславський.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала створення електронного реєстру військовозобовʼязаних у цілому 16 січня 2024 року, президент підписав закон 2 квітня.

Додамо, реєстр «Оберіг» — це електронна база даних про військовозобов’язаних, призовників і резервістів, потрібна для ведення військового обліку. «Оберіг» автоматично наповнюється інформацією з різних державних реєстрів, а також даними, зібраними працівниками ТЦК та СП.

Серед іншого в реєстрі є така інформація про людину: ПІБ, місце проживання, дата народження, сімейний стан, відомості про членів сім’ї, місце роботи, судимість, відомості про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків, присвоєна ВОС, звання тощо.

Упродовж 60-денного періоду військовозобов’язані у своїх е-кабінетах мають подати таку персональну інформацію: ПІБ, контактний номер телефону та електронну пошту, фактичне місце проживання.

Фото: народний депутат Федір Веніславський / сторінка ВРУ у фейсбуці

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тьфу-у на зе-жидоБанду!
00:35 / 19.05.2024
Хай подохне в пеклі добавивший своєму приорітетному жидо-татусю стипендну пенсію в 150000гр.Трикратний індексаційний Крадій наших 2000-3000гр.мізерних "неприорітетних" пенсій зе-клоун жид-зеленський з жидоХряком-порошенком котрий полоненим своїм друзям-рашистам виділяє по 10000гр. на безбідне курортне проживання маючи геноцидно обкраденних пенсіонерів гірше за полонених окупантів за ніщо!!!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду