Мінфін запустив дашборд для аналізу зарплат держслужбовців

Мінфін запустив дашборд для аналізу зарплат держслужбовців

12:27,
26 Березня 2024
2582

Мінфін запустив дашборд для аналізу зарплат держслужбовців

12:27,
26 Березня 2024
2582
Мінфін запустив дашборд для аналізу зарплат держслужбовців
Мінфін запустив дашборд для аналізу зарплат держслужбовців
«Зарплатний дашборд» оновлюватимуть щомісяця.

Міністерство фінансів розробило аналітичний інструмент щодо оплати праці та чисельності працівників державних органів, місцевих держадміністрацій і органів судової влади в січні 2024 року. «Дашборд» оновлюватиметься щомісяця, повідомила пресслужба Мінфіну.

Новий інструмент дає змогу відстежувати середні зарплати на рівні посад: керівництво, керівники структурних підрозділів, працівники патронатної служби, робітники, спеціалісти, працівники, які виконують функції з обслуговування, тощо.

«Цей інструмент дозволяє побачити середні заробітні плати працівників у державних органах на рівні посад, адже основне завдання Мінфіну — забезпечити ефективність використання коштів державного бюджету, зробити більш прозорою та справедливою оплату праці державних службовців, пом’якшити тенденцію плинності та відтоку держслужбовців і посилити роль держави як роботодавця», — пояснив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Також повідомлено, що отримання даних від розпорядників бюджетних коштів у Мінфіні було автоматизоване на початку цього року за допомогою автоматизованої інформаційної системи «ГРК-ВЕБ». Зокрема, це стосується отримання даних щодо фактичних витрат на оплату праці для ретельного та всебічного аналізу.

Нагадаємо, торік Національний банк України запустив безкоштовну онлайн-платформу «Гаразд», завдяки якій українці зможуть здобути рівень фінансових знань, достатній для ухвалення відповідальних рішень щодо персональних фінансів. 

Фото: «Зарплатний дашборд» / Мінфін

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гордиитись нема чим
16:02 / 26.03.2024
Через оті середні 9 000 по палаті НСТУ вони не попадають в золотий список. Треба скоротити ту тисячу рабів.
Це всеодно , що міряти середню температуру по палаті
15:24 / 26.03.2024
В НТКУ на 5 членів правління з зарплатою 200 000 є 1000 з зарплатою 8 000-в середньому 9000 на брата.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду