Нацбанк України запустив cайт з фінансової грамотності «Гаразд»

Нацбанк України запустив cайт з фінансової грамотності «Гаразд»

17:47,
1 Вересня 2023
1941

Нацбанк України запустив cайт з фінансової грамотності «Гаразд»

17:47,
1 Вересня 2023
1941
Нацбанк України запустив cайт з фінансової грамотності «Гаразд»
Нацбанк України запустив cайт з фінансової грамотності «Гаразд»
На платформі споживачі фінансових послуг зможуть знайти реальні рішення, що стануть у пригоді в повсякденному житті.

Національний банк України запустив безкоштовну онлайн-платформу «Гаразд», завдяки якій українці зможуть здобути рівень фінансових знань, достатній для ухвалення відповідальних рішень щодо персональних фінансів. Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

Зазначається, що в умовах війни українці зіткнулися з безліччю нових викликів, вирішення яких потребує певного рівня фінансової обізнаності та знань з управління особистими коштами.

Серед них:

  • зростання кількості випадків платіжного шахрайства, кіберзлочинів та соціального інжинірингу;
  • необхідність збереження вартості заощаджень;
  • потреба в оптимізації особистого чи сімейного бюджету;
  • необхідність розвитку навичок фінансового ризик-менеджменту.

На платформі споживачі фінансових послуг зможуть знайти реальні рішення, що стануть у пригоді в повсякденному житті: від алгоритму дій щодо оформлення депозиту чи кредиту до порад з планування власного бюджету та фінансового виховання дітей.

Структура онлайн-платформи складається з шести розділів: «Гроші», «Фінансове планування», «Депозити», «Кредити», «Шахрайство» та «Cтрахування».

У розділі «Питання дня» можна знайти відповіді на найпоширеніші запитання споживачів щодо депозитів, кредитів, роботи колекторів, страхування, шахрайства з платіжними картками тощо.

У розділі «Лайфхаки» зібрані поради про те, як ефективно користуватися фінансовими послугами та управляти своїми фінансами.

Також на сайті можна пройти один загальний і шість тематичних тестів, щоб визначити свій рівень фінансової грамотності. Якщо у знаннях користувачів сайту є прогалини, платформа запропонує перелік статей, що дадуть змогу краще орієнтуватися у вирі фінансової інформації.

Нагадаємо, студенти молодіжної програми Upshift від ЮНІСЕФ створили безкоштовний освітній серіал про фінансову грамотність та принципи працевлаштування для платформи «Дія. Цифрова освіта»

Фото: НБУ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду