Черкаська міськрада обмежує коментарі під частиною дописів у фейсбуці, — IМІ

Черкаська міськрада обмежує коментарі під частиною дописів у фейсбуці, — IМІ

18:17,
24 Травня 2024
1330

Черкаська міськрада обмежує коментарі під частиною дописів у фейсбуці, — IМІ

18:17,
24 Травня 2024
1330
Черкаська міськрада обмежує коментарі під частиною дописів у фейсбуці, — IМІ
Черкаська міськрада обмежує коментарі під частиною дописів у фейсбуці, — IМІ
Для містян припинили можливість коментувати дописи, які спершу спричинили хвилю критики.

Черкаська міська рада обмежує можливість коментування під частиною своїх дописів у соцмережі «Фейсбук». Посадовці вважають, що коментатори «порушують правила етичного спілкування в мережі Інтернет». Про це регіональній представниці «Інституту масової інформації» в Черкаській області повідомили у відповіді на інформаційний запит.

Як повідомила представниця ІМІ, у квітні на сторінці Черкаської міськради була обмежена можливість коментування допису про партнерство з Київським національним університетом культури і мистецтв.

Також на сторінці міської ради обмежили можливість коментувати репост допису міського голови, в якому він критикував депутатів. Так само припинили можливість залишати коментарі під низкою дописів, які спершу спричинили критику аудиторії.

Фейсбук-допис Черкаської міської ради про реконструкцію набережної. Після критики можливість його коментування обмежили. Скриншот зі сторінки ЧМР

«Приводом для ухвалення рішення про обмеження можливості коментування може бути хейтинг, шейминг, розповсюдження недостовірної інформації або такої, що принижує честь і гідність органу місцевого самоврядування, його посадових осіб і будь-яких інших осіб, активізація коментування з фейкових акаунтів тощо», — повідомила Черкаська міська рада у відповідь на запит ІМІ.

Фейсбук-допис Черкаської міської ради про засідання виконавчого комітету. Можливість коментарів тут була обмежена одразу після публікації. Скриншот зі сторінки ЧМР

Також міськрада повідомила, що «в кожному окремому випадку рішення про це ухвалює адміністратор сторінки самостійно». Крім того, там нагадали, що громадяни можуть надсилати свої онлайн-звернення через сайт міськради.

Репост допису міського голови Черкас із критикою депутатів після ухвалення рішення про зняття коштів з виплат батькам новонароджених на користь армії. Після критики можливість коментування під дописом обмежили. Скриншот зі сторінки ЧМР

Також в ІМІ нагадали, що вінницькі журналісти з'ясували, що міськрада відмовила в допомозі військовим, пославшись на наказ, якого не існує.

Фото: міський голова Черкас Анатодій Бондаренко / фейсбук-сторінка, скриншоти з фейсбук-сторіки Черкаської міськради / ІМІ

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду