Мінцифри оновлює портал державної статистики

Мінцифри оновлює портал державної статистики

19:00,
5 Липня 2023
1388

Мінцифри оновлює портал державної статистики

19:00,
5 Липня 2023
1388
Мінцифри оновлює портал державної статистики
Мінцифри оновлює портал державної статистики
Розпочалося бета-тестування оновленого порталу Держстату.

Міністерство цифрової трансформації розпочало закрите бета-тестування оновленого порталу державної статистики. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Участь у тестуванні візьмуть представники бізнесу, громадськості та державних органів, щоб удосконалити його.

«Новий портал Держстату допоможе швидко та зручно аналізувати й поширювати інформацію, — повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. — Держстат працюватиме як сучасна IT-компанія, щоб кожен українець за кілька кліків знайшов потрібну інформацію, а влада ухвалювала дієві рішення з якісною інформацією».

У Мінцифри розробили просту і зрозумілу логіку користування — кожен може знаходити, фільтрувати та відображати дані як зручно.

За інформацією Михайла Федорова, на оновленому порталі Держстату дані зберігатимуться в єдиній системі, а не в окремих файлах.

Також кожен громадянин зможе скористатися «Банком даних» — інструментом, що дає змогу працювати з графіками і таблицями.

На інтерактивних дашбордах відображатимуться всі найважливіші показники.

Інформацію з порталу можна буде завантажити у зручному форматі (SDMX-CSV).

Буде доступним календар оприлюднення статистичної інформації та графік подання звітності. Користувачі матимуть змогу відстежувати майбутні релізи, а респонденти — планувати подання звітів.

Нагадаємо, в Україні запустили сервіс контролю відкритих даних Open Data Watchdog.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду