Cтартує англомовний онлайн-курс про сучасне українське мистецтво

Cтартує англомовний онлайн-курс про сучасне українське мистецтво

17:40,
14 Лютого 2024
1144

Cтартує англомовний онлайн-курс про сучасне українське мистецтво

17:40,
14 Лютого 2024
1144
Cтартує англомовний онлайн-курс про сучасне українське мистецтво
Cтартує англомовний онлайн-курс про сучасне українське мистецтво
Лекції онлайн-курсу «Калейдоскоп історій. Мистецтво з України» можна переглядати на ютуб-каналі Українського інституту.

У вільному доступі з’явився англомовний онлайн-курс «Калейдоскоп історій. Мистецтво з України» про сучасне українське мистецтво, який створили Державне художнє зібрання Дрездена у партнерстві з Українським інститутом. У ньому провідні українські науковці та науковиці розповідають про новітнє й сучасне мистецтво XX і XXI століть з особливою увагою до культурних феноменів та постатей, повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Висвітлюючи різні аспекти візуальної культури в Україні, цей онлайн-курс виходить за межі традиційного хронологічного підходу і може зацікавити як експертів, так і просто тих, хто цікавиться культурою», зазначили в Українському інституті.

Серія відеолекцій пропонує добірку, що представляє ядро сучасної української культури, сформоване різноманітними явищами складної та бурхливої історії ХХ–ХХІ століть.

Усі лекції поєднують академічну строгість із доступністю для різноманітної аудиторії. Висвітлюючи різні аспекти візуальної культури в Україні, ця серія виходить за рамки традиційного хронологічного підходу та має на меті зацікавити як експертів, так і широку громадськість.

Перший епізод про особливу секретну колекцію Національного художнього музею України, записаний із гендиректоркою установи Юлією Литвинець, уже доступний для перегляду.

Нові лекції публікуватимуть щотижня на ютуб-каналі Українського інституту.

Нагадаємо, твори українських художників, створені після початку повномасштабного вторгнення, котрі є реакцією на перебіг війни, представлені для вільного огляду на сайті «Архіву мистецтва воєнного стану». Його створює ГО «Музей Сучасного Мистецтва».

Фото: анонс онлайн-курсу «Калейдоскоп історій. Мистецтво з України» / Український інститут

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду