Сертифікати на купівлю книг у «Дії» отримуватиме молодь

Сертифікати на купівлю книг у «Дії» отримуватиме молодь

15:40,
24 Січня 2024
5734

Сертифікати на купівлю книг у «Дії» отримуватиме молодь

15:40,
24 Січня 2024
5734
Сертифікати на купівлю книг у «Дії» отримуватиме молодь
Сертифікати на купівлю книг у «Дії» отримуватиме молодь
Очікується, що можна буде придбати книг орієнтовно на тисячу гривень.

Одержувачами сертифікатів у «Дії» на придбання книжок будуть молоді люди, які досягли 18-річного віку. Про це розповів виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в інтерв'ю Агентству Інтерфакс-Україна.

«Це велике наше досягнення. В умовах війни отримати збільшені видатки на якусь програму — це велика справа. Держава ухвалила рішення підтримати молодих людей, щоб вони змогли придбати книжки, які їх цікавлять, більше читати, і водночас у непростих умовах, таким непрямим способом надати підтримку книготорговельним і книговидавничим організаціям», — сказав Ростислав Карандєєв.

За його інформацією, у держбюджеті передбачені видатки на цю програму. Для початку її впровадження необхідно ухвалити кілька підзаконних актів, які вже розроблені.

В. о. міністра зазначив, що після того, як президент підпише деякі зміни, які дадуть змогу реалізувати програму через застосунок «Дія», її буде запущено.

«Сьогодні ми припускаємо, що одержувачем таких сертифікатів буде молодь, яка досягла 18-річного віку. Передбачається, що це буде сума близько тисячі гривень», — сказав Ростислав Карандєєв.

Нагадаємо, 8 листопада 2023 року Верховна Рада ухвалила проєкт закону № 9568, який уточнює діяльність Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання сертифіката на придбання книг.

Законопроєкт уточнив категорії отримувачів сертифікатів на придбання книжок: з моменту набрання чинності законом — громадяни, які досягли 18-річного віку, а з 1 січня після скасування воєнного стану до них додадуться батьки новонароджених дітей.

Фото: молодь читає у київському метро / «Рубрика»

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду