Міносвіти запускає інформкампанію протидії булінгу в закладах освіти

Міносвіти запускає інформкампанію протидії булінгу в закладах освіти

11:55,
5 Січня 2024
1576

Міносвіти запускає інформкампанію протидії булінгу в закладах освіти

11:55,
5 Січня 2024
1576
Міносвіти запускає інформкампанію протидії булінгу в закладах освіти
Міносвіти запускає інформкампанію протидії булінгу в закладах освіти
Учням, батькам та вчителям розповіли про правові аспекти реагування на булінг.

Булінг — зумисне цькування є актуальною проблемою для системи освіти. Згідно з міжнародним дослідженням PISA, в середньому 14,7% учнів в Україні повідомили, що зазнавали булінгу принаймні кілька разів на місяць, а 7% учнів частіше. Міністерство освіти та науки України оприлюднило на своїй фейсбук-сторінці презентацію «Булінг у закладах освіти: як реагувати. Законодавче роз’яснення» для підвищення поінформованості учнів, батьків та учителів.

«“Так завжди було”. Одна з найгірших фраз, яку можна почути щодо булінгу, нормалізуючи це явище.

Нібито “з усіх же колись сміялися, нічого такого”. Але насправді булінг — це страшно і завжди потребує втручання дорослих, адже ніколи не можна знати наперед, чим саме закінчиться таке цькування для дитини. Так само не можуть лишатися без уваги випадки знущання з педагогів, написав міністр освіти та науки Оксен Лісовий. — Учням, їхнім батькам і вчителям важливо знати, що робити в разі булінгу. Для цього підготували законодавче розʼяснення про це».

У розʼясненні вміщено інформацію про:

  • ознаки та приклади булінгу;
  • до кого звертатися, якщо дитина стала стороною або свідком булінгу;
  • хто зобовʼязаний повідомляти й реагувати на булінг у закладі освіти;
  • яка процедура розгляду заяв і звернень про булінг;
  • яким має бути результат розгляду заяв і звернень про булінг;
  • які передбачено штрафи за булінг.

«Цим розʼясненням запускаємо низку публікацій про булінг. Невдовзі розповімо, як психологічно підтримати учнів, які стали учасниками або свідками цькування», зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, для українських підлітків оновили чатбот «Віртуальний друг 2.0» у телеграмі, який покликаний допомогти їм психологічно адаптуватися до сучасних викликів і війни зокрема. У чатботі з підлітками на чутливі теми спілкується ботеса Селя, яка кличе на допомогу віртуальні образи Івана Франка та Лесі Українки.

Фото: МОН України / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду