У Львові на молодіжному фестивалі STEAM-освіти працюватиме «Лабіринт медіаграмотності»

У Львові на молодіжному фестивалі STEAM-освіти працюватиме «Лабіринт медіаграмотності»

19:50,
24 Травня 2024
1187

У Львові на молодіжному фестивалі STEAM-освіти працюватиме «Лабіринт медіаграмотності»

19:50,
24 Травня 2024
1187
У Львові на молодіжному фестивалі STEAM-освіти працюватиме «Лабіринт медіаграмотності»
У Львові на молодіжному фестивалі STEAM-освіти працюватиме «Лабіринт медіаграмотності»
В Ameriсa House Lviv стартувало навчання для тренерів з медіаграмотності у громадах.

У Львові 25-26 травня відбуватиметься всеукраїнський науково-технологічний фестиваль для молоді «Science & Tech Fest OL», метою якого є залучити нове покоління до творення інновацій. Під час фестивалю представники 30 різних компаній, організацій, університетів та інших освітніх установ знайомитимуть з українським досвідом іновацій. Також для відвідувачів діятиме Лабіринт медіаграмотності «Не віррр — Перевіррр», повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Фестиваль для молоді «Science & Tech Fest OL» у Львові

Лабіринт медіаграмотності створили у межах освітнього проєкту «Мріємо та діємо». Це — мобільна конструкція розміром з одноповерховий будинок, яка складається з 12 кімнат, в кожній з яких в інтерактивному форматі відвідувачі мають змогу отримати знання та навички необхідні для розвитку своєї медіаграмотності.

Лабіринт медіаграмотності «Не віррр — Перевіррр» від проєкту «Мріємо та діємо», підтримуваного IREX в Україні та USAID

«Запрошуємо всіх пройти лабіринт, зробити класні фото та отримати практичні знання і навички з медіаграмотності, які неодмінно допоможуть налаштувати траєкторію руху на шляху до безпечного споживання інформації», — зазначено в анонсі ініціаторів.

Вхід на фестиваль вільний за умови попередньої реєстрації — за посиланням.

Також в Ameriсa House Lviv розпочалося навчання для координаторів центрів «Вікно в Америку», які у подальшому проводитимуть тренінги з медіаграмотності к громадах.

Навчання тренерів з медіаграмотності для громад Львівщини в Amerikan House Lviv / проєкт «Мріємо та діємо»

«В умовах війни навички з медіаграмотності — це не просто важливо, це питання особистої безпеки. Саме тому ми не зупиняємося і продовжуємо підвищувати рівень медіаграмотності та кібербезпеки серед молоді. — повідомили представники проєкту «Мріємо та діємо». — Наша мета — навчити українську молодь критично мислити, оцінювати якість та надійність джерел, розрізняти факти і судження, перевіряти інформацію та протистояти маніпуляціям і пропаганді».

Навчання тренерів з медіаграмотності для громад Львівщини Amerikan House Lviv / проєкт «Мріємо та діємо»

Нагадаємо, наприкінці 2023го року Національний проєкт з медіаграмотності «Фільтр» у співпраці з партнерами UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та «Інтерньюз Україна» провели тренінгові навчання для проактивних громадян для формування місцевих клубів з медіаграмотності в різних регіонах України.

Фото: «Мріємо та діємо» / фейсбук, пресслужба Львівської міськради

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду