Валерій Харчишин запустив соціальний ютуб-проєкт про відбудову цивільного житла

Валерій Харчишин запустив соціальний ютуб-проєкт про відбудову цивільного житла

13:05,
27 Жовтня 2023
1705

Валерій Харчишин запустив соціальний ютуб-проєкт про відбудову цивільного житла

13:05,
27 Жовтня 2023
1705
Валерій Харчишин запустив соціальний ютуб-проєкт про відбудову цивільного житла
Валерій Харчишин запустив соціальний ютуб-проєкт про відбудову цивільного житла
Проєкт «Харчишин будує» запущений з благодійною метою та покликаний продемонструвати, як діяти, щоб відновити знищене росіянами житло.

Лідер гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин запустив ютуб-канал «Харчишин будує», в якому на власному досвіді демонструватиме, як постраждалим від повномасштабного російського вторгнення побудувати нове житло, маючи при цьому мінімальний бюджет.

«Харчишин будує» має соціальну мету — на власному досвіді продемонструвати, що не варто складати руки, розповісти, що потрібно робити, якщо ваше житло зруйновано внаслідок бойових дій, і як побудувати нове житло, маючи мінімальний бюджет. А також привернути увагу до благодійного фонду Natalia Kovalenko Foundation, який опікується відбудовою цивільного житла, зруйнованого під час російсько-української війни, запустивши збір коштів на потреби постраждалих.

 

Півтора року тому будинок родини Валерія зруйнувала російська ракета. Наразі діти повернулися в України, тому музикант почав термінову відбудову житла для них — саме це він і візуалізуватиме в першому сезоні проєкту. У своєму дописі після трагічного випадку артист заявив, що «побудує сотні таких будинків», чим і збирається зайнятися після відбудови житла для дітей.

Наступна родина, якій планує допомогти цим проєктом музикант разом з фондом Natalia Kovalenko Foundation, сім’я Юлії Гавриленко. Від повернення до зруйнованого будинку Юлія змушена тіснитися в маленькому вагончику разом з трьома неповнолітніми дітьми та своїм батьком, у той час, коли чоловік Юлії захищає Україну на фронті в лавах Збройних сил України. Для відбудови житла необхідно зібрати 2,5 мільйони гривень. Допомогти та ознайомитися з історією родини Юлії можна за посиланням.

У першому випуску проєкту «Харчишин будує» Валерій ділиться, яких помилок він припустився в ході будівництва. Музикант дає поради, підкріплені особистим досвідом, розповідає, як треба діяти, щоб не витрачати марно гроші та дорогоцінний час.

 «Хтось може сказати, що збирати на відбудову зараз — не на часі, адже є пріоритетніші напрямки, зокрема допомога армії — нам потрібна зброя, медицина, прилади тощо. Але тисячі сімей не можуть повернутися з-за кордону, тому що їм немає куди, їхнє житло зруйноване, як, власне, і мій будинок. Відбудова на часі, адже війна, на жаль, буде тривати роками, а сім'ї, які хочу повернутися в Україну, або ті, хто зараз живе в гуртожитках чи у родичів, заслуговують на власне житло», — сказав Валерій Харчишин.

У наступних випусках Валерій Харчишин розповість, як покроково потрібно діяти, коли ваш будинок зруйнувала війна: до кого звертатись, які фонди можуть допомогти, як допомагає держава в таких випадках та багато іншої корисної інформації. Всі поради щодо дій також побудовані на власному досвіді після проходження всіх етапів оформлення допомоги від держави.

Нагадаємо, в Україні виплатили 1,5 мільярда гривень на ремонт пошкодженого житла у рамках програми «єВідновлення».

На фото — анонс ютуб-каналу «Харчишин будує»

Фото: «Друга Ріка»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду