В Україні стартує національний проєкт з навчання фахівців цифрової трансформації

В Україні стартує національний проєкт з навчання фахівців цифрової трансформації

10:40,
29 Листопада 2023
1413

В Україні стартує національний проєкт з навчання фахівців цифрової трансформації

10:40,
29 Листопада 2023
1413
В Україні стартує національний проєкт з навчання фахівців цифрової трансформації
В Україні стартує національний проєкт з навчання фахівців цифрової трансформації
Після завершення навчання випускники зможуть стати частиною проєктів, ініційованих Мінцифри.

Мінцифри запускає освітній проєкт CDTO Campus, мета якого — підготувати кваліфікованих фахівців для реалізації цифрових реформ, а також підвищити рівень кваліфікації держслужбовців, які працюють у сфері цифрової трансформації. Про це повідомила пресслужба міністерства.

«Україна стала однією з перших країн у світі, яка запровадила посаду CDTO. Зараз 55 заступників із цифрової трансформації працюють у міністерствах, обласних адміністраціях та міських радах. Це люди, які стали драйверами цифрових змін. Нам потрібно більше ефективних менеджерів, які пришвидшуватимуть цифровізацію на національному та регіональному рівнях. Саме тому запускаємо CDTO Campus — місце, де формують цифрових лідерів. Ми розробили програми, які допоможуть вдосконалити знання і навички чинним та майбутнім CDTO», — пояснив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Освітній проєкт містить чотири типи навчальних програм: довготривалих, короткотривалих, лідерських та персоналізованих. Вони побудовані на міжнародному та українському досвіді. Серед лекторів — професіонали з досвідом у цифровій трансформації держсектору та лідери думок у сфері цифровізації.

До короткотермінових програм входять: навчальний курс про основи штучного інтелекту від AI House — некомерційної організації, яка є частиною екосистеми Roosh, її головна мета — розбудувати найбільше та найпотужніше ШI-ком’юніті в Україні; курс від Cisco щодо впровадження безпечних цифрових рішень, а також курс про захист персональних даних від проєкту EU4DigitalUA, що фінансується ЄС.

Проєкт передбачає змішану систему навчання: учасники можуть відвідувати заняття особисто в Києві або долучитися дистанційно. На завершення офлайн-модуля студенти отримують доступ до коротких відеолекцій та інтерактивних завдань у спеціальному мобільному застосунку CDTO Campus.

Кожен модуль — унікальний, з адаптованим змістом та акцентом на практичний досвід. Викладачі використовують різноманітні підходи від провідних практиків, зокрема гостьові лекції та аналіз реальних кейсів.

Також у межах лідерської програми учасники матимуть можливість відвідувати спеціальні інтенсиви в провідних університетах світу. Це дасть їм змогу оновити професійні знання та відкрити нові можливості для розвитку й інновацій.

Однією з програм CDTO Campus стане «Shaping the Digital Future» — двомісячна лідерська програма у співпраці зі Школою публічної політики Маккорта при Джорджтаунському університеті у Вашингтоні, США.

Навчання підійде для новачків та досвідчених держслужбовців цифрової трансформації, а також фахівців з приватного сектору, активістів, волонтерів, громадських діячів та IT-спеціалістів. Після завершення навчання випускники зможуть стати частиною проєктів, ініційованих Мінцифри.

Офіційний сайт освітнього проєкту вже запущений і приймає заявки.

На фото — учасники освітнього проєкту CDTO Campus

Фото: Мінцифри

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду