Мінцифри тестує послугу е-резидентства для іноземців

Мінцифри тестує послугу е-резидентства для іноземців

13:43,
27 Грудня 2023
951

Мінцифри тестує послугу е-резидентства для іноземців

13:43,
27 Грудня 2023
951
Мінцифри тестує послугу е-резидентства для іноземців
Мінцифри тестує послугу е-резидентства для іноземців
E-резидентство підсилює цифровий бренд української держави.

В Україні розпочалося закрите бета-тестування послуги електронного резидентства для іноземних підприємців, які мають намір сплачувати податки в Україні. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Це програма електронного резидентства, завдяки якій громадяни інших країн зможуть реєструвати ФОП в Україні та вести бізнес із будь-якого куточка світу, сплачуючи податки до нашого бюджету.

«Програма стане потужним джерелом для відновлення нашої економіки завдяки оподаткуванню іноземних підприємців. А також популяризуватиме бренд України як цифрової держави», — прокоментував віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, в uResidency всі послуги автоматизовані й онлайн: від подання заявки на отримання статусу до відкриття банківського рахунку та сплати податків. У майбутніх е-резидентів також будуть переваги у вигляді мобільного банкінгу, низького оподаткування в розмірі 5% і відсутності бухгалтерії та звітів.

Наразі програма орієнтована на власників малого бізнесу з Азії та Європи. Зокрема, IT-спеціалістів і фахівців креативної економіки. Після успішного бета-тестування uResidency буде доступна громадянам пілотних чотирьох країн — Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії.

Фото: Мінцифри / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду