В Ізраїлі видалять зі шкільної програми згадки про Грету Тунберг

В Ізраїлі видалять зі шкільної програми згадки про Грету Тунберг

12:10,
23 Жовтня 2023
1538

В Ізраїлі видалять зі шкільної програми згадки про Грету Тунберг

12:10,
23 Жовтня 2023
1538
В Ізраїлі видалять зі шкільної програми згадки про Грету Тунберг
В Ізраїлі видалять зі шкільної програми згадки про Грету Тунберг
Шведська екоактивістка виступила на підтримку Палестини та Сектора Гази.

Після публікації шведської екоактивістки Грети Тунберг на підтримку палестинців у Секторі Гази міністерство освіти Ізраїлю вирішило видалити згадки про неї з навчальних матеріалів. Про це повідомило ізраїльське видання Ynet.

«ХАМАС — терористична організація, яка знищила та вбила 1 400 безневинних ізраїльтян, включно з дітьми, жінками та старими, і викрала понад 200 людей до Гази. Ця позиція позбавляє її (Грету Тунберг. — Ред.) права бути зразком моральних та освітніх цінностей. Вона більше не має права використовуватися як модель для натхнення та навчання ізраїльських студентів», — ідеться в заяві міністерства освіти Ізраїлю.

20 жовтня Грета Тунберг у соцмережах Х та «Інстаграм» оголосила про страйк на знак солідарності з Палестиною та Сектором Гази й закликала до припинення вогню. Вона виклала фото, на якому тримає плакат на підтримку Сектора Гази. 

Також Грета написала: «Світ має висловитися, вимагаючи негайного припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців та всіх постраждалих цивільних».

Нагадаємо, 7 жовтня ХАМАС напав на Ізраїль. Станом на 22 жовтня Ізраїль продовжує готуватися до наземної операції в Секторі Гази, яка може тривати три місяці. Ізраїльська сторона заявляє про майже 1 500 загиблих своїх громадян, ХАМАС — про майже 5 тисяч загиблих палестинців. Також у цій війні загинули 18 українців.

Зазначимо, адміністрації шкіл в Ізраїлі, Великій Британії та США порадили батькам видалити облікові записи своїх дітей у соціальних мережах, щоб запобігти перегляду ними відео із заручниками, взятими бойовиками ХАМАСу в Ізраїлі, в разі їх поширення.

На фото: акція солідарності, оголошена Гретою Тунберг

Фото: Грета Тунберг / Х

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ПЕНСІОНЕРИ
13:18 / 23.10.2023
зе-ХРЯК трикратний КРАДІЙ ПЕНСІЙ порошенко-вальцман з сYчкою гонтаревою і кулявлобом-яценюком ТРАХАНІ трикратним ЖИДІВСЬКИМ крадієм пенсій СМЕРДЯЧИМ клоуном зеленським Є жидо-ПІДОРАМИ СМЕРДЯЧИМИ ГІВНОМ ЯКІ СКОРО ПОДОХНУТЬ В СТРАШНИХ МУКАХ!!!!
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду