ms.detector.media
Юлія Поліковська
23.10.2023 12:10
В Ізраїлі видалять зі шкільної програми згадки про Грету Тунберг
В Ізраїлі видалять зі шкільної програми згадки про Грету Тунберг
Шведська екоактивістка виступила на підтримку Палестини та Сектора Гази.

Після публікації шведської екоактивістки Грети Тунберг на підтримку палестинців у Секторі Гази міністерство освіти Ізраїлю вирішило видалити згадки про неї з навчальних матеріалів. Про це повідомило ізраїльське видання Ynet.

«ХАМАС — терористична організація, яка знищила та вбила 1 400 безневинних ізраїльтян, включно з дітьми, жінками та старими, і викрала понад 200 людей до Гази. Ця позиція позбавляє її (Грету Тунберг. — Ред.) права бути зразком моральних та освітніх цінностей. Вона більше не має права використовуватися як модель для натхнення та навчання ізраїльських студентів», — ідеться в заяві міністерства освіти Ізраїлю.

20 жовтня Грета Тунберг у соцмережах Х та «Інстаграм» оголосила про страйк на знак солідарності з Палестиною та Сектором Гази й закликала до припинення вогню. Вона виклала фото, на якому тримає плакат на підтримку Сектора Гази. 

Також Грета написала: «Світ має висловитися, вимагаючи негайного припинення вогню, справедливості та свободи для палестинців та всіх постраждалих цивільних».

Week 270. Today we strike in solidarity with Palestine and Gaza. The world needs to speak up and call for an immediate ceasefire, justice and freedom for Palestinians and all civilians affected.#FreePalestine #IStandWithPalestine #StandWithGaza #FridaysForFuture
Thread???? pic.twitter.com/0hVtya0yWO

— Greta Thunberg (@GretaThunberg) October 20, 2023

Нагадаємо, 7 жовтня ХАМАС напав на Ізраїль. Станом на 22 жовтня Ізраїль продовжує готуватися до наземної операції в Секторі Гази, яка може тривати три місяці. Ізраїльська сторона заявляє про майже 1 500 загиблих своїх громадян, ХАМАС — про майже 5 тисяч загиблих палестинців. Також у цій війні загинули 18 українців.

Зазначимо, адміністрації шкіл в Ізраїлі, Великій Британії та США порадили батькам видалити облікові записи своїх дітей у соціальних мережах, щоб запобігти перегляду ними відео із заручниками, взятими бойовиками ХАМАСу в Ізраїлі, в разі їх поширення.

На фото: акція солідарності, оголошена Гретою Тунберг

Фото: Грета Тунберг / Х

ms.detector.media