У Львові зведуть корпус школи за допомогою технології 3D-друку

У Львові зведуть корпус школи за допомогою технології 3D-друку

11:17,
11 Травня 2023
1636

У Львові зведуть корпус школи за допомогою технології 3D-друку

11:17,
11 Травня 2023
1636
У Львові зведуть корпус школи за допомогою технології 3D-друку
У Львові зведуть корпус школи за допомогою технології 3D-друку
Будівництво планують завершити у червні цього року.

У Львові готуються до зведення навчального корпусу школи за технологією 3D-друку. Будівельний 3D-принтер доставили на майданчик. Про це повідомив гуманітарний фонд «Team4UA», що реалізує пілотний проєкт.

«Восени 2022 року команда фонду ініціювала будівництво та заклала фундамент майбутньої шкільної будівлі. У травні 2023 року у Львів приїхав принтер і ми відновлюємо процес будівництва», — повідомили у фонді.

За допомогою принтера створять будівлю для молодших класів школи, розраховану на 100 першокласників. Її площа становитиме 506,5 м кв. Навчальний корпус матиме один поверх, де будуть розміщені класні кімнати, учительська, вбиральні та хол з інклюзивним простором.

Очікується, що будівництво триватиме чотири–п'ять тижнів і завершиться в червні цього року. Відкрити навчальний корпус планують у 2024 році.

Уточнимо, будівництво першого в Україні навчального закладу за допомогою технології 3D-друку є пілотним проєктом програми HIVE з відбудови знищеної під час повномасштабного російського вторгнення інфраструктури України.

«Зруйновані школи та інші освітні заклади позбавляють молоде покоління можливості здобути якісну освіту, що може мати негативний вплив на їхнє майбутнє та майбутнє держави. Інноваційні рішення допоможуть подолати цю проблему вже зараз, у рази швидше й ефективніше», — зазначив засновник і голова гуманітарного фонду Team4UA Жан-Крістоф Боні в коментарі Інтерфакс-Україна.

Ініціаторами пілотного проєкту виступив гуманітарний фонд Team4UA за підтримки міжнародного технологічного гуманітарного фонду Humanitarian Innovative Technologies (HIT) у партнерстві з Львівською міською радою.

Також команда Team4UA планує створити в Україні тренінговий центр з будівельними 3D-принтерами, де українських фахівців будуть навчати відновлювати інфраструктуру України за допомогою нових технологій.

За даними Міністерства освіти і науки України, унаслідок повномасштабного вторгнення в Україні налічується понад дві тисячі пошкоджених і 277 повністю зруйнованих шкіл.

Нагадаємо, у Дубаї, що в Об'єднаних Арабських Еміратах, наприкінці року почнуть будувати мечеть за технологією 3D-друку.

Фото: Львівська міська рада

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду