У школах оновлять програму «Захисту України»

У школах оновлять програму «Захисту України»

12:15,
3 Серпня 2023
1423

У школах оновлять програму «Захисту України»

12:15,
3 Серпня 2023
1423
У школах оновлять програму «Захисту України»
У школах оновлять програму «Захисту України»
Серед новацій — навчання керувати дронами.

Міністерство освіти і науки України готується оновити програму викладання шкільної дисципліни «Захист України». Школярам запропонують більше практичних завдань для отримання актуальних знань і навичок. Про це повідомлено в телеграм-каналі Міністерства освіти і науки.

«Оновлюємо практичну складову шкільної дисципліни "Захист України" та змінюємо пріоритети у її викладанні — програма має відповідати умовам і викликам сьогодення. Важливо навчати дітей того, що їм цікаво та актуально», — йдеться у повідомленні.

З вересня оновлена дисципліна в якості пілотного проєкту викладатиметься у відібраних школах різних регіонів.

«Якісна домедична допомога, мінна безпека, керування дронами і орієнтування на місцевості — те, на що сьогодні є запит і від учнів, і від учениць. Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни», — повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

За його інформацією, перед стартом проєкту для вчителів проведуть курс навчання, до якого залучать міжнародні й громадські організації.

«Для цього залучаємо до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV-дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму», — поінформував Оксен Лісовий.

Нагадаємо, з 1 вересня в українських школах запровадять оновлений курс інформатики — IT-студії, який пілотували у 50 школах упродовж попереднього навчального року.

Фото: Умовне / АрміяInform

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду