У Дубаї збудують мечеть, надруковану на 3D-принтері

У Дубаї збудують мечеть, надруковану на 3D-принтері

11:23,
5 Травня 2023
1575

У Дубаї збудують мечеть, надруковану на 3D-принтері

11:23,
5 Травня 2023
1575
У Дубаї збудують мечеть, надруковану на 3D-принтері
У Дубаї збудують мечеть, надруковану на 3D-принтері
Дубай прагне стати світовою столицею 3D-друку.

У Дубаї, що в Об'єднаних Арабських Еміратах, хочуть побудувати першу в світі мечеть, надруковану на 3D-принтері. Про це повідомило CNN.

Будівництво двоповерхової культової споруди, яка зможе вміщати 600 вірян, планують розпочати до кінця цього року та завершити в першому кварталі 2025 року, розповів голова інженерного відділу Управління ісламських справ і благодійної діяльності уряду Дубая (IACAD) Алі Мохаммад Алхалян Алсувайді.

«Ми вибрали 3D-друк мечеті, тому що це нова та інноваційна технологія, яка потенційно може заощадити час і ресурси порівняно з традиційними методами будівництва», — сказав він.

За його словами, мечеть буде виготовлена з бетонної суміші. Алхалян Алсувайді відмовився назвати компанію, яка реалізовуватиме спорудження.

Будівництво за допомогою 3D-друку потребує великих друкарських машин, які запрограмовані на інформацію про проєкт. Вони видавлюють будівельний матеріал з насадки, нарощуючи структуру шарами. Переважна більшість конструкцій, надрукованих на 3D-принтері, виготовляються з бетону, але можна друкувати з інших матеріалів, наприклад, глини, зазначило CNN.

У Дубаї у 2018 році була запущена «Стратегія 3D-друку», яка має на меті перетворити його на «світову столицю 3D-друку».

У 2019 році тут відкрили найбільшу надруковану на 3D-принтері споруду — муніципальну будівлю заввишки 9,5 метрів і площею 640 квадратних метрів.

За згадуваною стратегією, до 2030 року 25% нових будівель у Дубаї споруджуватимуть за допомогою 3D-друку. Це має привести до кардинального скорочення витрат у будівельній сфері.

Нагадаємо, перший у світі будинок, надрукований на 3D-принтері, звели у французькому Нанті у 2018 році.

Фото: CNN

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду