Уряд відклав запуск реєстру олігархів до завершення війни

Уряд відклав запуск реєстру олігархів до завершення війни

14:40,
22 Вересня 2023
1622

Уряд відклав запуск реєстру олігархів до завершення війни

14:40,
22 Вересня 2023
1622
Уряд відклав запуск реєстру олігархів до завершення війни
Уряд відклав запуск реєстру олігархів до завершення війни
Відповідальним виконавцем реєстру замість Ради національної безпеки і оборони призначили Міністерство юстиції.

Кабінет Міністрів відклав запуск реєстру олігархів до скасування воєнного стану. Про це йдеться в розпорядженні уряду №827 від 19 вересня.

Згідно з ним, Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті, має запрацювати через три місяці з дня припинення або скасування воєнного стану. Відповідальним виконавцем реєстру замість Ради національної безпеки і оборони призначили Міністерство юстиції.

Раніше реєстр збиралися створити через три місяці з дня публікації висновків Венеційської комісії щодо закону про олігархів.

Як відомо, формування реєстру олігархів та імплементація закону про олігархів — це умова, яку Брюссель поставив для перемовин щодо вступу України до Європейського Союзу.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про олігархів у вересні 2021 року. Президент підписав його 5 листопада. Закон встановлює критерії для визначення олігархів та вимоги до прозорості контактів політичних діячів і посадових осіб з олігархами або їхніми представниками.

У червні 2023 Венеційська комісія рекомендувала Україні відкласти імплементацію закону про олігархів через війну. 

Варто також зазначити, що у липні 2022 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що реєстр олігархів готовий, але влада не може офіційно визнати когось олігархом, бо тривав збір даних. Він також сказав, що під ознаки закону про олігархів підпадає 86 осіб, проте не озвучив, хто саме.

Додамо, 25 серпня Національне агентство України з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА) офіційно відкрило доступ до Єдиного державного реєстру арештованих активів.

Фото: засідання уряду, Денис Шмигаль / телеграм

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду