Три фінські оператори зв’язку відмовилися від смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії

Три фінські оператори зв’язку відмовилися від смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії

10:20,
21 Вересня 2023
2904

Три фінські оператори зв’язку відмовилися від смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії

10:20,
21 Вересня 2023
2904
Три фінські оператори зв’язку відмовилися від смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії
Три фінські оператори зв’язку відмовилися від смартфонів Xiaomi через роботу компанії в Росії
Мережі, які продовжують продавати пристрої Xiaomi, посилаються на те, що Фінляндія і ЄС не запроваджували санкцій проти компанії.

Три великі мобільні оператори Фінляндії: Telia, DNA та Elisa, — зупиняють продажі смартфонів Xiaomi у відповідь на присутність бренду в Росії після початку повномасштабного вторгнення в Україну, повідомило фінське видання SuomiMobiili.

Директор підрозділу пристроїв Telia Маркку Саранпяя заявив, що компанія на даний момент відмовилася від співпраці з Xiaomi, і нові моделі більше не будуть доступні. Проте Telia вирішила розпродати наявні на складі пристрої.

«У Telia ми постійно переглядаємо наш вибір обладнання та за потреби вносимо в нього зміни. На даний момент ми припинили співпрацю з Xiaomi, тому нові моделі пристроїв більше не будуть доступні. Товари, що залишилися в наявності, реалізуються через інтернет-магазин і магазини. З точки зору навколишнього середовища, це відповідальність, щоб пристрої використовувалися тими, хто їх потребує», — сказав він.

У магазинах DNA більше немає смартфонів Xiaomi, оператор підтвердив свою позицію щодо бренду.

Генеральний директор DNA Kaupa Самі Аавікко прокоментував, що компанії не подобається позиція Xiaomi і те, як вона вирішила питання присутності на російському ринку.

За його словами, продукція Xiaomi зникає в мережі DNA, запасів не поповнюють. Однак він заявив, що жодної політики, яка б видаляла Xiaomi з вибору раз і назавжди, не було розроблено.

«DNA активно переглядає асортимент продукції для перепродажу на основі різних деталей, таких як ринковий попит, ціна продукції, характеристики та ланцюжок постачань. Щодо окремих виробників, ми не можемо розкривати це питання детальніше. Періодичні зміни у виборі продукту є звичайним явищем для промисловості», — сказав Самі Аавікко.

Оператор Elisa скоротив асортимент пристроїв Xiaomi у своїй мережі. Він не зайняв більш різку позицію щодо припинення продажу продукції Xiaomi, оскільки, як стверджують у компанії, пристрої Xiaomi все ще мають попит.

«Рішення про вибір Elisa приймаються відповідно до попиту клієнтів, і пристрої Xiaomi все ще мають свою групу покупців. Проте ми відслідковували ситуацію щодо діяльності даного виробника в Росії, а також спілкувалися з виробником. Ми звузили асортимент пристроїв Xiaomi», — прокоментував директор, відповідальний за бізнес споживчих пристроїв Elisa Оллі-Пекка Нокконен.

Тим часом великі роздрібні мережі Gigantti та Verkkokauppa повідомили, що продовжуватимуть продавати смартфони Xiaomi.

Зокрема, представники Gigantti зазначили, що рішення про продовження продажу продукції Xiaomi засноване на тому, що компанія не потрапила під санкції з боку фінської держави або ЄС. У компанії додали, що перепродажі Xiaomi можуть припинитися тоді, коли компанія опиниться в списку заборонених.

У Verkkokauppa також підкреслили важливість керівних принципів, встановлених ЄС і урядом Фінляндії, при ухваленні рішень.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни. Причиною стало те, що компанія не лише продовжила свою роботу в Росії після повномасштабного вторгнення, а й залишається лідером із продажу смартфонів у державі-терористі.

У самій компанії тоді виступили проти звинувачень з боку НАЗК і заявили, що нібито не підтримують жодних військових дій. «Ми не підтримуємо жодних військових дій. Ми повністю підтримуємо мир у всьому світі. Наша місія — дозволити кожному у світі насолоджуватися кращим життям за допомогою інноваційних технологій», — сказано в офіційній заяві корпорації Xiaomi.

 Фото: крамниця Telia / wctleadership.org

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду