НАЗК додало корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни

НАЗК додало корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни

10:15,
14 Квітня 2023
2239

НАЗК додало корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни

10:15,
14 Квітня 2023
2239
НАЗК додало корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни
НАЗК додало корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни
Китайський виробник смартфонів активно розвивається на російському ринку.

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло китайську корпорацію Xiaomi до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

«Причиною внесення до переліку міжнародних спонсорів війни стало те, що компанія не просто продовжила свою роботу в Росії після повномасштабного вторгнення, а й досі залишається лідером із продажу смартфонів у державі-терористі»,  ідеться в повідомленні агенства.

Зазначається, що «поки росіяни бомбардували мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити поставки в РФ на 39% у третьому кварталі 2022 року порівняно із попереднім».

За даними агенства, у 2022 році корпорація подвоїла свою частку ринку і нині є лідером продажу смартфонів у РФ. У липні 2022 року Xiaomi і її суббренд POCO мали перше місце за обсягом продажу, спільно займаючи 42% ринку смартфонів у країні-агресорі.

«Російський ринок для цієї китайської компанії є надзвичайно важливим, тому Xiaomi навіть не оголошувала про свої плани щодо виходу з РФ, хоч і з весни 2022 року не вела маркетингову діяльність»,  заявило агентство.

Агенство повідомило, що зараз компанія Xiaomi активно відновлює набір персоналу до своїх російських офісів та оголосила про офіційний старт продажу флагманських смартфонів, що свідчить про наміри компанії відновити повноцінну присутність у Росії.

«Так Xiaomi Corporation спонсорує військову агресію терористичної держави і має понести як репутаційні, так і юридичні наслідки своїх дій» йдеться у заяві НАЗК.

Загалом до переліку міжнародних спонсорів війни НАЗК уже внесло 21 компанію. Усі занесені до списку компанії вносяться до бази даних World-Check, яка здійснює облік осіб та організацій із підвищеним ризиком і використовується в усьому світі з метою виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Уточнимо, компанія Xiaomi  найбільший виробник смартфонів у світі після Samsung і Apple, її частка у 2022 році становила майже 13% світового ринку.

Нагадаємо, за даними компанії Rakuten Viber, смартфони Xiaomi  четверті за популярністю серед українських користувачів месенджера Viber станом на березень 2023 року.

 Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду