У Фінляндії запустили онлайн-курс про міжнародні санкції

У Фінляндії запустили онлайн-курс про міжнародні санкції

13:40,
1 Грудня 2023
946

У Фінляндії запустили онлайн-курс про міжнародні санкції

13:40,
1 Грудня 2023
946
У Фінляндії запустили онлайн-курс про міжнародні санкції
У Фінляндії запустили онлайн-курс про міжнародні санкції
У курсі на прикладах висвітлюються санкційні правила, особливо ті, що пов'язані з широкими санкціями проти Росії.

Міністерство закордонних справ Фінляндії запустило відкритий для всіх онлайн-курс про міжнародні санкції, в тому числі запроваджені проти Росії, щоб підвищити знання фінів про цей інструмент. Про це повідомила «Європейська правда», посилаючись на МЗС Фінляндії.

«Ефективне впровадження санкцій вимагає розуміння санкцій та їх застосування. Щоб розширити знання фінів про санкції, Міністерство закордонних справ опублікувало відкритий для всіх онлайн-курс про санкції. Курс охоплює не лише основні аспекти санкцій, які повторюються в усіх санкційних системах, а й особливості санкцій проти Росії», — повідомили у відомстві.

Курс охоплює основи санкцій та способи їх дотримання. Багато фундаментальних питань, таких як поняття коштів та економічних ресурсів, заморожування коштів, принципи заборони експорту та імпорту, повторюються в різних санкційних режимах.

У курсі на прикладах висвітлюються санкційні правила, особливо ті, що пов'язані з широкими санкціями проти Росії. Курс містить спеціальний розділ, присвячений виявленню обходу санкцій, а також практичні інструкції щодо належної обачності для компаній та органів влади.

«Санкції ЄС проти Росії є безпрецедентно широкими, що створює виклики для багатьох операторів у практичному застосуванні санкцій.

З погляду ефективності санкцій, надзвичайно важливо, щоб і компанії, і органи влади знали, як їх застосовувати. Я сподіваюся, що вступний курс про санкції допоможе операторам правильно застосовувати санкції», — повідомила міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен.

Курс «Вступ до санкцій» («Pakotteiden peruskurssi») триває кілька годин та передбачає можливість отримати сертифікат про його проходження.

Нагадаємо, у червні Рада Європейського Союзу затвердила 11-й пакет економічних та персональних санкцій проти Росії.

15 листопада країнам-членам ЄС представили пропозицію щодо дванадцятого пакета санкцій проти Росії. Пропозиція передбачає запровадження санкцій проти понад ще 120 фізичних та юридичних осіб за їхню роль у підриві суверенітету й територіальної цілісності України. Йдеться про представників військового, оборонного та ІТ-секторів РФ, а також «інших важливих економічних операторів».

Фото з відкритих джерел 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду