Вийшов iOS-застосунок з українською поезією

Вийшов iOS-застосунок з українською поезією

16:50,
13 Вересня 2023
1823

Вийшов iOS-застосунок з українською поезією

16:50,
13 Вересня 2023
1823
Вийшов iOS-застосунок з українською поезією
Вийшов iOS-застосунок з українською поезією
У застосунку представлено 79 колекцій віршів.

Вийшов мобільний застосунок «Аркуші» для пристроїв з операційною системою iOS, який його розробники називають найбільшою легальною бібліотекою української поезії на смартфоні, повідомило AIN.ua.

У застосунку представлено 79 колекцій віршів. Автори подані в алфавітному порядку.

Користувачі знайдуть поезію від класиків, як Тараса Шевченка, Лесі Українки, поетів ХХ століття, — до сучасників: Остапа Сливинського, Олени Павлової, Мирослава Лаюка, і що особливо емпатично — поетів нової генерації, зокрема Ірини Сажинської, Надії Глушкової, Павла Щепана.

У кожній колекції додано невелику біографічну довідку про автора/авторку. Улюблені вірші чи улюблених поетів можна позначати сердечком і формувати свої колекції. Поезією також можна ділитись у соцмережах.

Крім того, в застосунку є генератор випадкових віршів, що дає користувачам змогу знаходити щоразу щось нове.

Над дизайном працював Ілля Стріхар з агентства Overspace, а розробкою займався Бен Готтліб. Команда також шукає зараз айтівця, який допоміг би розробити версію і для Android.

Нагадаємо, в Україні створили першу онлайн-радіостанцію аудіокниг Slúhavka. В ефірі новоствореної станції анонсують огляди книжок, інтерв’ю з авторами, літературні передачі, дитячу рубрику та професійно виготовлені аудіокниги. Весь контент продукуватимуть на київській студії звукозапису.

Фото: застосунок «Аркуші»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду