Документальний фільм про війну Надії Парфан вийшов на Takflix

Документальний фільм про війну Надії Парфан вийшов на Takflix

14:30,
18 Травня 2023
1410

Документальний фільм про війну Надії Парфан вийшов на Takflix

14:30,
18 Травня 2023
1410
Документальний фільм про війну Надії Парфан вийшов на Takflix
Документальний фільм про війну Надії Парфан вийшов на Takflix
Переглянути фільм з англійськими субтитрами можна безкоштовно.

Короткометражна документальна стрічка «Я не хотіла робити фільм про війну» української режисерки Надії Парфан, прем’єра якої відбулася на сайті американського журналу The New Yorker на початку року, з’явилася в онлайн-кінотеатрі Takflix.

«Я не хотіла робити фільм про війну» — це інтимний документальний фільм-подорож, у якому режисерка розповідає про досвід перших тижнів війни. Початок повномасштабного вторгнення застав Надію та її чоловіка на Близькому Сході. Режисерка вирішила повертатися до Києва, попри розгортання бойових дій. Дорогою вона документувала історії близьких і фіксувала власні емоційні зрушення.

Героями фільму є друзі та родичі режисерки, серед яких її чоловік Ілля Гладштейн, маріупольський режисер Олександр Суровцов, журналістка Анастасія Станко та мистецтвознавиця Оксана Семенік. Для музичного оформлення використали композиції авангардної співачки Світлани Няньо та електронного артиста Андрія Соколова.

В Україні стрічку «Я не хотіла робити фільм про війну» з англійськими субтитрами можна переглянути безкоштовно.
Водночас команда фільму закликала глядачів підтримати збір українського режисера Олега Сенцова на нагальні потреби його штурмової бригади на Південному напрямку.

Зазначимо, Надія Парфан — українська режисерка, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86» у Славутичі, онлайн-кінотеатру Takflix та компанії-дистриб'ютора документального кіно 86Prokat.

У липні 2019-го на Одеському міжнародному кінофестивалі відбулася прем'єра її першого повнометражного документального фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго».

Також зняла фільми «Жінки, що грають в ігри», Reve ta Stohne» on tour, «Це побачення».

Нагадаємо, у січні на Takflix вийшов документальний фільм про «швидку» на Закарпатті «Між небом і горами» Дмитра Грешка.

У квітні в онлайн-кінотеатрі Takflix став доступним пригодницький фільм «Безславні кріпаки» про Тараса Шевченка.

Фото: скриншот Takflix

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду