В Азербайджані заблокували доступ до тіктоку

В Азербайджані заблокували доступ до тіктоку

16:33,
19 Вересня 2023
1428

В Азербайджані заблокували доступ до тіктоку

16:33,
19 Вересня 2023
1428
В Азербайджані заблокували доступ до тіктоку
В Азербайджані заблокували доступ до тіктоку
Як і рік тому, соцмережу заблокували через загострення збройного конфлікту на азербайджансько-вірменському кордоні.

В Азербайджані користувачі соціальних мереж почали масово повідомляти про труднощі з доступом до відеоплатформи «ТікТок», повідомило 1news.az.

За даними медіа, уранці користувачі скаржилися, що неможливо оновити стрічку в тіктоку, проводити прямі ефіри тощо. Проте офіційної інформації про обмеження діяльності цієї соцмережі не було.

Пізніше медіа, посилаючись на офіційну заяву Служби електронної безпеки при Міністерстві цифрового розвитку і транспорту Азербайджану, повідомило, що в країні тимчасово обмежений доступ до сервісу для створення та перегляду коротких відео «TiкToк».

«З 19 вересня на території Азербайджану було запроваджено тимчасові обмеження на діяльність соціальної мережі “TiкToк”. Служба електронної безпеки при Міністерстві цифрового розвитку та транспорту закликає громадян дотримуватись вимог законодавства Азербайджанської Республіки, а також правил та умов, встановлених регулівними органами соціальних мереж, при обміні даними», — процитувало видання повідомлення пресслужби Служби електронної безпеки.

Зазначимо, що 14 вересня Служба державної безпеки Азербайджану попередила громадян, що звернулася до компетентних органів про тимчасове блокування соцмережі «TiкToк» на території Азербайджану, про що було подано клопотання до відповідних органів.

Клопотання мотивували тим, що після сутичок на азербайджансько-вірменському кордоні 12–13 вересня в тіктоку «транслюється інформація про військові операції, яка затінює успіх нашої армії, відображаючи військові таємниці та формування неправильної думки в суспільстві».

За даними видання 1news.az, сьогодні збройні сили Азербайджану почали антитерористичну операцію проти формувань збройних сил Вірменії у Карабаському регіоні.

Нагадаємо, торік після загострення збройного конфлікту на азербайджансько-вірменському кордоні за клопотанням Служби державної безпеки Азербайджану регулятор у вересні вже блокував доступ до соцмережі «TiкToк» на території країни.

Фото: dtx.gov.az

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду